Yaşam tarzına bağlı hastalıkların Körfez’e maliyeti 36 milyar dolar

Bulaşıcı olmayan hastalıkların Körfez ülkelerine bu yılki ekonomik maliyetinin 36 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yaşam tarzına bağlı hastalıkların Körfez’e maliyeti 36 milyar dolar

Bulaşıcı olmayan hastalıkların Körfez ülkelerine bu yılki ekonomik maliyetinin 36 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi. Rakamın, resmi sağlık harcamalarının bir buçuk katına denk geldiği kaydedildi.

Danışmanlık firması Booz & Company tarafından yayınlanan rapora göre kalp hastalıkları, kanser, solunum yolu hastalıkları ve diyabet gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların önüne geçmek için hükümetler tarafından etkili adımlar atılmaması halinde bu maliyet 2022 yılına kadar 68 milyar dolara çıkacak. Tahminlere göre 2030 itibariyle tüm dünyadaki ölümlerin dörtte üçüne bulaşıcı olmayan hastalıklar neden olacak ve sağlık sistemleri üzerine ciddi mali yük eklenecek.

Firma ortaklarından Gabriel Şahin, ölüm ve sakatlık sebepleri arasında bulaşıcı olmayan hastalıkların ilk sıralara yükseldiğini ve tüm dünyada artan kronik hastalıklardan en çok etkilenen bölgeler arasında Körfez İşbirliği Konseyi’nin olduğunu söyledi.

Uzmanlar, altı üye ülkeden oluşan ve petrol ve doğal gaz zengini olarak bilinen Körfez İşbirliği Konseyi’ndeki hareketsiz yaşam ve sağlıksız yemek kültürünün bu tür hastalıkları tetiklediğine ve sağlık harcamalarını artırdığına dikkat çekti.

Yapılan bir araştırmaya göre Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de her üç çocuktan birinin aşırı kilolu ya da obez ve diyabet ya da yüksek tansiyon riski altında olduğu ortaya çıktı. CİHAN

Yorumlar