Yardımsever Türk, New Yorklu evsizlere umut oldu

ABD'nin New York şehrinde yaşayan bir Türk, bir yandan sokakta yaşayan evsizlere giyecek ve yiyecek yardımında bulunurken diğer yandan hasta kedileri tedavi ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yardımsever Türk, New Yorklu evsizlere umut oldu

ABD'nin New York şehrinde yaşayan bir Türk, bir yandan sokakta yaşayan evsizlere giyecek ve yiyecek yardımında bulunurken diğer yandan hasta kedileri tedavi ediyor. Yaklaşık 16 yıldır New York'ta yaşayan Hale Karabıçaklı, soğuk havanın son zamanlarda şiddetini artırması sebebiyle sokakta yaşayan evsizler için yardım kampanyası başlattı.

Tamamen kendi imkanları ile yardım toplayan Karabıçaklı, her gün çocuğunu okula gönderdikten sonra, ilk iş olarak evinde beslediği hastalıklı kedilere ilaç verip, sonra da sokakta yaşayan evsizlere çorba ve sıcak içecek dağıtıyor.

New York'un Queens bölgesinde yaşayan Karabıçaklı, yoldan geçerken gördüğü evsizlerin üşümesine tanık olunca, yardım için kolları sıvamış. Her gün sabahın erken saatlerinde arabasıyla sokakları gezerek dışarıda battaniyeye sarılmış veya bir alışveriş merkezinin köşesinde oturarak ısınmaya çalışanlara çorba, kahve ve battaniye dağıtıyor.

İlk olarak evinde bulunan fazla battaniye ve montları ihtiyaç sahiplerine dağıtan Karabıçaklı, yardım malzemelerini kendi parasıyla alıp, aracının bagajında muhafaza ediyor.

Bütün bunları yaptıktan sonra çalıştığı emlak ofisine giden Karabıçaklı, evi olmayan insanları her sabah ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Evsiz insanlarla iyi bir ilişki kurduğunu belirten Türk yardımsever, "İnsanlar genellikle evsizlerden çekinir. Onlara çok yaklaşmaz, ama ben onlara sıcak davranıyorum. Onlar yardımın yanı sıra ilgiye muhtaç, bazen dakikalarca elimi tutup bırakmıyorlar. Ben de onları bu şekilde teselli etmeye çalışıyorum." dedi. Çok sayıda yardım malzemesine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Karabıçaklı, sosyal medya üzerinden insanlara ulaşarak, yardım kampanyasına destek topluyor.

HASTA KEDİLER İÇİN EVDE ÖZEL ODA

Hale Karabıçaklı, yolda karşılaştığı veya barınaklardan aldığı hasta kedileri evine alıp, tedavi ediyor. Barınaklarda öldürme kararı çıkarılan kedileri tekrar kontrol ettiğini ve yaşama ihtimali olanları evine götürdüğünü ifade eden Karabıçaklı, "Gün içinde araba kullanırken sürekli gözlerimle yolları tararım. Sokak hayvanı veya evsiz ararım. Sanırım bende alışkanlık oldu. Gördüğüm her yerde durup bagajımda hazır olanlardan veririm.Yaralı veya hasta hayvan bulursam kutuma koyup veterinere götürürüm. Bütün ilaç masraflarımı kendim karşılarım. Kedi iyileştikten sonra iyi bakmak şartıyla internette bulduğum uygun birine veririm." diye konuştu.

Evinde bir odayı sadece kedilere ayırdığını belirten Karabıçaklı, elindeki bütün imkânları kullanarak hayvanların tekrar sağlığına kavuşmasına yardımcı oluyor. İlaç masraflarını da kendi imkânları ile karşılayan Türk yardımsever, kedileri yeni sahiplerine ulaştırmak için bazen saatlerce yol gittiğini ama bu zahmete severek katlandığını ifade etti. Şu anda evinde iki hasta kediye bakan Karabıçaklı, yardım için kendisine destekte bulunan ailesine teşekkür etti.

TÜRKİYE İÇİN DE YARDIM TOPLADI

Geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında Muş'taki bir ilkokul için kişisel olarak yardım etkinliği organize eden ve Türk marketlerine, camilere, restoranlara kumbara koyarak topladığı bağışlarla 215 adet mont satın alarak Muş Valisi Adil Yazar İlköğretim Okulu'nun yardıma muhtaç öğrencilerine gönderilmesini sağlayan Hale Karabıçaklı, "Elimizin uzanabildiği herkese yardımcı olmak boynumuzun borcu." diye konuştu.


Queens şehrindeki Sunnyside tren istasyonunun altında yaşayan David Fox (62), her gün Hale Karabıçaklı'nın yolunu gözlediğini söyledi. Maddi sıkıntılardan sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalan Fox, Türk hayırseverin getirdiği çorba ve yardım malzemeleri ile hayatını devam ettiriyor. Fox, "İnsanların bir kısmı bize kötü davranırken, bir kısmının bize yardımcı olması bizi mutlu ediyor. Kimse isteyerek dışarıda yaşamak istemez. Herkesin ayrı bir hikâyesi var. O yüzden yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde memnuniyetini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar