Yanukoviç'ten bütçe fırçası

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Parlamento Başkanı Vladimir Rıbak ve Başbakan Nikolay Azarov ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Yanukoviç'ten bütçe fırçası

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Parlamento Başkanı Vladimir Rıbak ve Başbakan Nikolay Azarov ile görüştü.Yanukoviç, toplantıda Parlamento Başkanı Rıbak ve Başbakan Azarov’dan bütçe içindeki tüm sosyal yükümlülüklerin bir an önce yerine getirilmesini talep etti.
2014 bütçesinin acilen kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yanukoviç; “Hala ortada bütçe yok, ne zaman hazır olacak. Bugün devletin finansmanı yapılacak ortada bir belge yok.” dedi.
“Dinlenmek yok, çalışacaksınız” diyen Yanukoviç, yeni yıl tatiline giren meclisin bir an önce yeniden oturumlara başlamasını, gerekirse fazla mesai yaparak bütçeyi çıkartılmasını istedi.

2013 yılı bütçesinde sosyal taahhütlerin yerine getirilmesine dikkat çeken Yanukoviç, Başbakan Azarov’dan yeni yıl öncesinde 30 Aralık’a kadar; tüm sosyal ödemeler, güncel ödemeler, memur aylıkları ve emekli maaşı bütçesinin hazırlanmasını istedi.

Toplantıda Başbakan Nikolay Azarov, ise kabinenin 2013 bütçesi ödemeleriyle ilgili tüm konuları 30 Aralık’a kadar yetiştireceğini belirtti.

Ukrayna Parlamentosu geçtiğimiz Cuma günü 2013 yılının son iş başını yaparak tatile girdi. Parlamentonun 2014 bütçesini yapmadan tatile çıkmasıyla, ülkede bir ayı aşkın süredir devam eden Euro Meydan protesto gösterilerinin nabzı da düşmüştü.





CİHAN

Yorumlar