“Yanukoviç Rusya’ya 32 milyar dolar götürdü”

Ukrayna Başsavcılığı devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Rusya’ya giderken yanında 32 milyar dolar para götürdüğünü ileri sürdü.Financial Times’a konuşan Başsavcı Oleh Mahnitski, “Rusya dışında tüm ülkeler Ukrayna ile...

Google Haberlere Abone ol
“Yanukoviç Rusya’ya 32 milyar dolar götürdü”

Ukrayna Başsavcılığı devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Rusya’ya giderken yanında 32 milyar dolar para götürdüğünü ileri sürdü.

Financial Times’a konuşan Başsavcı Oleh Mahnitski, “Rusya dışında tüm ülkeler Ukrayna ile işbirliği içinde. Son araştırma bilgilerine göre, Rusya’ya Ukrayna’dan kamyonla 32 milyar dolar gitti.” iddiasında bulundu.

Ukrayna Başsavcısı, mafyavari bir yönetimle suçladığı Yanukoviç’in ülkeye toplam maliyetinin 100 milyar doları bulduğunu söyledi. Doğu ve güney bölgelerindeki ayaklanmaların da bu para ile finanse edildiğini iddia edildi.

Rusya Başsavcısı Yuri Çayka, Yanukoviç’i hala Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı olarak gördüklerini, Moskova’nın Yanukoviç’i sınır dışı etmek gibi bir planı olmadığını söyledi.

Ukrayna Başsavcısı, Yanukoviç aleyhine bir dizi dava açıldığını, İsviçre, Avusturya ve diğer AB ülkelerinden de yardım beklediklerini ifade etti.

Nisan ortasında ABD, FBI ajanlarını Kiev’e göndererek, Ukrayna’nın yurt dışında bulunan mal varlığını ülkeye getirmek için çalışma başlatmıştı.

Ukrayna’da 25 Şubat’ta rejim değişikliği olmuş, Yanukoviç önce doğu Ukrayna’ya, sonra da Rusya’nın Rostov kentine geçmişti.

CİHAN

Yorumlar