Yalan yemin belediye başkanlığından etti

Almanya'nın Regensburg kenti yakınlarındaki Rettenbach kasabasının belediye başkanı, emniyet kemeri takmadan yolculuk yaparken radara yakalanması sonucu 30 Euro ödememek için hakkında açılan davada yalan yere yemin ettiği için görevinden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Yalan yemin belediye başkanlığından etti

Almanya'nın Regensburg kenti yakınlarındaki Rettenbach kasabasının belediye başkanı, emniyet kemeri takmadan yolculuk yaparken radara yakalanması sonucu 30 Euro ödememek için hakkında açılan davada yalan yere yemin ettiği için görevinden alındı. Alman medyasında ter alan haberlere göre Georg Griesback, üç farklı mahkemede hakim karşısına çıkmış. 25 yaşında iken küçük kasabanın meclisine giren 52 yaşındaki Griesback, kısa süre sonra belediye başkanı seçilmiş. Bin 700 vatandaşın yaşadığı kasabanın belediye başkanının hukuk serüveninin 2008 yılında başladığı bildirildi.

Belde için yapılan işleri kontrol etmeye giden Griesback, radara yakalandıktan sonra Traunstein Eyalet Mahkemesine gidip yemin ederek emniyet kemerinin takılı olduğunu iddia etti. Radarı takip eden polis de yemin edip aracın sürücüsünün ve belediye başkanının kemersiz yolculuk yaptığını ve yolcuların radarı fark ettikten sonra emniyet kemerini taktığını ifade edince, yapılan inceleme sonucunda mahkeme para cezasının ödenmesini talep etmişti.

Bunun üzerine belediye başkanı 2 bin 500 Euro harcayıp emniyet kemerini kilolarından dolayı hemen takamayacağına dair rapor dahi almış, ancak mahkemenin kararını daha yüksek ceza alma korkusuyla temyize gitmekten vazgeçmiş. Bunun üzerine hukuken resmen ceza alan Griesback, Regensburg İdari Mahkemesine yapılan bir şikayet üzerine de görevinden alındı. CİHAN

Yorumlar