Xaver kasırgası, Kuzey Avrupa’da hayatı felç etti

Kuzey Avrupa’yı vuran Xavar kasırgası Hamburg’un bir kısmını da sular altında bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Xaver kasırgası, Kuzey Avrupa’da hayatı felç etti

Kuzey Avrupa’yı vuran Xavar kasırgası Hamburg’un bir kısmını da sular altında bıraktı. Almanya’da can kaybı yaşanmazken, Schleswig Holstein Çevre ve Kıyıkoruma Bakanı Habeck, tehlikenin geçtiği açıklamasını yaptı.

Xaver kasırgası asıl büyük hasara İrlanda, İskoçya ve İskandinav ülkelerinde sebep oldu. Buralarda en az 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, fırtına nedeniyle hayat adeta felç oldu. İrlanda ve İskoçya’da zincirleme kazalar meydana geldi, Danimarka’da ise, kara, hava ve deniz yolu ulaşımı tamamen durdu.

Kuzey Avrupa ülkelerinde etkili olan Xaver kasırgası Almanya’da da hissedildi ancak korkulduğu kadar büyük bir etki yapmadı.

Kuzey Denizi’ndeki adalarda yer yer hızı saatte 184 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle denizlerdeki dalga yüksekliği de 6 metreyi aştı.

Hamburg’da deniz ve hava ulaşımı dururken, yolcular iskele ve havalimanlarında kaldı. Kara ve demir yolu seferleri ise güçlükle yapılabildi.

Yüksek hıza ulaşmasına rağmen kasırga Hamburg başta olmak üzere Almanya’nın kuzeyinde can kaybına yol açmadı ancak maddi hasara neden oldu.

Hannover yakınlarında bir kişi araba kullanırken fırtınaya yakalandı ve kaza yaptı. 68 yaşındaki adam ağır yaralanırken, fırtına nedeniyle 6 kişi daha hafif şekilde yaralandı.

Bununla birlikte Schleswig-Holstein Eyaleti Çevre ve Kıyıkoruma Bakanı Robert Habeck, tehlikenin büyük oranda geçtiğini duyurdu.

Almanya Radyosu’na (Deutschlandfunk) bir açıklama yapan Yeşiller Partili politikacı, rüzgar hız tahminlerinin biraz daha düştüğünü söyledi ve fırtınanın zamanla etkisini kaybedeceğini açıkladı.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) ise bugün itibariyle ülkenin kuzeyinde fırtınanın artçı etkilerinin süreceği uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar