Wulff’un beraatı medyaya ‘Nerede hata yaptık?’ dedirtti

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un rüşvet iddiaları nedeniyle yargılandığı davadan beraat etmesi Alman medyasında “Nerede hata yaptık?” sorusunun sorulmasına sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Wulff’un beraatı medyaya ‘Nerede hata yaptık?’ dedirtti

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un rüşvet iddiaları nedeniyle yargılandığı davadan beraat etmesi Alman medyasında “Nerede hata yaptık?” sorusunun sorulmasına sebep oldu. Birçok yorumda adaletin tecelli etmesinden medyanın, siyasilerin ve kamuoyunun dersler çıkarması gerektiği vurgusu yapıldı. Beraat sonrası "Hafifledim" açıklaması yapan Wulff’un bu aydan itibaren Hamburg’da hukuk bürosunu açacağı belirtildi.

Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un rüşvet iddialarından aklanması, medyanın "Yargısız infaz mı yaptık?" özeleştiri yapmasına neden oldu. “Söz adalette, kamuoyu ve siyaset bundan ders çıkarmalı. Çok hata yapıldı ve birçok talihsizlikler yaşandı.” ifadesine yer veren Spiegel, hatalardan ders çıkarılmamasının zorunlu olduğunu kaydetti. Wulff’a karşı soruşturmanın doğru bir adım olmakla birlikte savcı ve hakimlerin zamanında müdahale edip tartışmaları bitirebileceklerini fakat sürenin uzadığını belirtti. “Bu mahkeme kararı doğru.” diyen Stern dergisi ”Suçsuzluk karinesi Wulff için de geçerli fakat kimse de mahkeme sürecinin gülünç olduğunu da iddia edemez. ”dedi.

Handelblatt gazetesi “Christian Wulff, onuru için mücadele etti ve kazandı” başlığı ile verdiği haberde davanın kazananın Wulff olmakla birlikte aynı zamanda ailesini, makamını ve evini kaybettiğini yazdı. Wulff olayında “kovalamaca” yaşandığını yazan gazete, Wulff’a karşı medya ve savcılığın yaklaşımlarıyla kamuoyunun kışkırtıldığına dikkat çekti. Eski cumhurbaşkanının da hata yaptığını belirten Handesblatt, cumhurbaşkanının sorumluluk, mantıklı hareket etme ve bağımsızlık gibi önemli değerlere dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Wulff’un istifasında önemli rol oynayan Bild Gazetesi’nde yer alan haberde “Mahkeme süreci gereksiz ama istifa zorunluydu” yorumu yapıldı. Schröder’in eski Sözcüsü Bela Anda’nın sözlerine yer veren Bild, “Hukuki olarak beraat doğru, ilk baştaki şüphelerden hiçbir şey kalmadı. Kamuoyunun beklentisiyle Wulff’un istifası doğruydu ve tezlerini inandırıcı şekilde kamuoyuyla paylaşamadı. Cumhurbaşkanlığı galiba Wulff’a bir numara büyük geldi.” açıklamalarına yer verdi.

WULFF AVUKAT OLARAK ÇALIŞACAK

Beraat sonrası ne yapacağı merakla beklenen Wulff, avukat olarak çalışacağını açıkladı. Haber ajansı dpa’ya konuşan Christian Wulff, Hamburg’da kendi hukuk bürosunu açacak. Wulff, siyasi kariyerine başlamadan öncede avukat olarak çalışıyordu. Wulff’un süreçte gördüğü maddi ve manevi zararı tazmin konusunda adım atıp atmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Wulff’un avukatı Michael Nagel, yaptığı açıklamada “Bu konuyu daha görüşmedik.”dedi. Hannover Eyalet Mahkemesi, soruşturma sırasında evde yapılan aramalarda zarar verilmişse bunun tazmin edilebileceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar