Wulff davasında hakim ‘ara kararı’ açıklayacak

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff hakkındaki yolsuzluk davasında hakim bugün ara kararı açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol
Wulff davasında hakim ‘ara kararı’ açıklayacak

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff hakkındaki yolsuzluk davasında hakim bugün ara kararı açıklayacak. Hukukçulara göre, Wulff’un beraat etme ihtimali yüksek.

Yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un davasında hakim, ara kararı açıklayacak.

Hannover Eyalet Mahkemesi’nde 5. duruşması yapılan davada hakim Frank Rosenow, davanın şimdiye kadarki seyriyle ilgili değerlendirme yapacak ve ileriye dönük gidişatıyla ilgili bilgi verecek.

Normal şartlarda gelecek yıl Nisan ayına kadar sürmesi beklenen davanın daha erken bitebileceği tahmin ediliyor.

Davayı takip eden hukukçular bu gelişmenin davanın sona erebileceğine dair kuvvetli bir işaret olduğuna dikkat çekti. Uzmanlara göre, hakim ya davayı düşürecek ya da Wulff hakkında beraat kararı verecek.

Mahkemede şimdiye kadar ifade veren şahitler, Wulff’u zor durumda bırakacak beyanatlarda bulunmamışlar, tam aksine Wulff’u destekler açıklamalar yapmışlardı.

Wulff da daha önce suçsuz olduğunu söyleyerek, savcıların 20 bin Euro karşılığında anlaşma talebini reddetmiş ve mahkemede aklanmak istediğini söylemişti.

Almanya Eski Cumhurbaşkanı, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olduğu dönemde 719,40 Euro’luk konaklama ve yemek masrafının yapımcı Daid Groenewold tarafından ödemesi nedeniyle çıkar sağlamakla suçlanıyor. CİHAN

Yorumlar