Wilders'ten Le Pen'e 'ebola' tepkisi

Hollandalı ırkçı Özgürlükçüler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, AP seçimlerindeki Fransız müttefikinin babası ve selefi Jean-Marie Le Pen'in 'ebola' ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.Fransız Ulusal Cephe'nin eski lideri ve onursal başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Wilders'ten Le Pen'e 'ebola' tepkisi

Hollandalı ırkçı Özgürlükçüler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, AP seçimlerindeki Fransız müttefikinin babası ve selefi Jean-Marie Le Pen'in 'ebola' ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Fransız Ulusal Cephe'nin eski lideri ve onursal başkanı Jean-Marie Le Pen, ölümcül ebola virüsünün, 'Avrupa'nın göçmen sorununa çare olabileceğini' söylemişti. Göçle mücadele için geç olmadığını söyleyen Le Pen, "Bay Ebola, üç ay içinde bunun icabına bakar." dedi. Ölümcül ebola virüsü Afrika'da görülüyor.

Avrupa Parlamentosu seçimleri için Lahey'de oy kullanan Wilders, "Ona katılmıyorum. Saçma bir açıklama olmuş. Bugün Ulusal Cephe'nin başkanlığını onun değil de Bayan Le Pen'in yapıyor olmasından memnunum." dedi.

AP seçimlerinde aşırı sağın oylarını artıracağı tahmin ediliyor. Wilders'in partisinin de ülkesinde birinci çıkması bekleniyor. Seçimle ilgili açıklama yapan Wilders, katılım oranının sonucu etkileyeceğini söyledi ve bağımsızlığı savunmak ve Bürksel'deki Avrupa aşıklarıyla demokratik bir yolla mücadele için insanların sandığa gitmesini istedi. CİHAN

Yorumlar