Washington’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

12. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Washington finalistleri düzenlenen muhteşem bir organizasyonla belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Washington’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

12. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Washington finalistleri düzenlenen muhteşem bir organizasyonla belli oldu.

Amerikan-Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve Türki-Amerikan Dernekleri Orta Atlantik Federasyonu'nun (MAFTAA) ortaklaşa düzenlediği programda, Washington ve çevresindeki 7 eyalette elemelerden geçen öğrenciler şarkı, şiir ve halk oyunları dalında finale kalmak için kıyasıya yarıştı.

Jüri üyeleri 70’ten fazla öğrencinin sunduğu 20 farklı performansı değerlendirdi. Şarkı dalında “Yüksek Yüksek Tepelere” adlı türküyü seslendiren Sara Dali, şiir dalında “Beni de çağır” ile Sumukh Badari, folklorda ise kolbastı peformansı ile Laurel folklor grubu yarışmanın birinciliğini elde etti.

Süleyman Erkişi ve Jena Luedtke’nin sunumunu yaptığı gecede, Maryland'den Laurel folklor grubunun kolbastı ve Amerikan yerel performansından oluşan gösterisi katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Küçük Sümeyye'nin okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiri katılımcılara duygu dolu anların yaşattı. Öğrenciler programın sonunda hep birlikte “Yeni Bir Dünya” adlı şarkıyı seslendirdi.

Yoğun ilgi gören final gecesinin düzenlendiği ünlü Hylton Sahne Sanatları Merkezi seyircilerle doldu taştı. Dışarıda kalanlar olması sebebiyle salonda tekrar tekrar tüm baş koltukların doldurulması anonsu yapıldı.

Programda konuşan MAFTAA Başkanı Mahmut Yeter, Türk kültürünün bilinirlik ve tanınırlılığını artırmayı kendilerine görev addettiklerini dile getirdi. Yeter, “İnsanımızın gurur tablosu olan bu faaliyetleri ilelebet devam ettirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Purcellville bölgesi Belediye Başkanı Bob Lazaro ise, Türkiye’yi son 6 ayda iki defa ziyaret etme fırsatı bulduğunu ve Türk kültüründen çok etkilendiğini ifade etti. Toplumsal çeşitliliğin öneminden bahseden Lazaro, Türklerin Amerikan toplum yapısını ve birliğini güçlendirdiğini dile getirdi.

Gençlerin Türkçe öğrenmeleri ve Türkiye’yi tanımalarının iki ülke ilişkileri açısından öneminin altını çizen Türki Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban, Türkçe Olimpiyatları’nın dünyada bir gelenek haline geldiğini ve bu gecede de çok güzel sunumlar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Seyirciler arasında kızı şarkı dalında yarışan Domilola Akinsola, kızının ve kendisinin etkinlik sayesinde Türkiye hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Gecedeki tüm performansların etkileyici olduğunu ifade eden Akinsola, organizatörler ve Amerika’daki Türk toplumunun harika iş çıkardıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar