Washington’da buruk bayram sevinci

ABD'nin başkenti Washington’da camilere sığmayan cemaat, bayram namazı için kiralanan özel salonda bir araya geldi. Bu yıl buruk bir bayram yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, dünya ve Türkiye’deki müslümanlar arasında birliğin sağlanması...

Google Haberlere Abone ol
Washington’da buruk bayram sevinci

ABD'nin başkenti Washington’da camilere sığmayan cemaat, bayram namazı için kiralanan özel salonda bir araya geldi. Bu yıl buruk bir bayram yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, dünya ve Türkiye’deki müslümanlar arasında birliğin sağlanması temennisinde bulundu.

Bayram namazına Türkiye ve Türki cumhuriyetlerden vatandaşlar çoğunlukta olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı. Müslümanlar, kılınan bayram namazının ardından önce bayramlaştı sonra hep birlikte kahvaltı yaptı. Namazı kıldıran Türk-İslam Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yeralan Ezher Camii İmamı Bilal Ankaya, bayram namazı ve sonrasındaki kahvaltı programının Türk kültür ve inancının yaşanması adına büyük güzelliklere vesile olduğunu söyledi.

Washington’daki Türkler olarak çeşitli programlar vesilesi ile toplanarak birlik ve beraberliği tekrar hissetikleri ve bir araya gelmenin önemini gördüklerini ifade eden Ankaya, "İnşallah memleketimizin üzerinde bulunan kara bulutların gitmesi ve tekrardan birliğin ve beraberliğin sağlanması adına bayramın, bu mübarek günlerin vesile olmasını diliyoruz, dua ediyoruz." dedi.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Arslan, buruk bir bayram sevinci yaşadıklarını ifade etti. İslam aleminin değişik bölgelerinde Müslümanların büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten Arslan, "Allah inşallah onlara bu zulümden kurtulmayı nasip etsin." dedi. CİHAN

Yorumlar