Viyana Belediye Başkanı: Erdoğan’ın Köln konuşmasını problemli buluyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Viyana’da katılacağı programa ilişkin Avusturya’dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl, Başbakan Erdoğan’ın Köln konuşmasını problemli bulduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Viyana Belediye Başkanı: Erdoğan’ın Köln konuşmasını problemli buluyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Viyana’da katılacağı programa ilişkin Avusturya’dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Viyana Belediye Başkanı Michael Häupl, Başbakan Erdoğan’ın Köln konuşmasını problemli bulduğunu ifade ederek, Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un doğru ifadeleri kullanması yönündeki çağrısına destek verdi.

Avusturya’nın güçlü siyasi figürlerinden olan ve 20 yıldır Viyana'yı yöneten Belediye Başkanı Häupl, 1 milyon tirajlı Kronen Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, 'Erdoğan histerisine ve özel bir ziyaretin yapay olarak tırmandırılmasına’ karşı uyarılarda bulundu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 10. Yıl kutlamasının yapılacağı Viyana şehrinin Belediye Başkanı ve Eyalet Başbakanı olan Michael Häupl, "Erdoğan’ın 'Asilime olmayın, entegre olun' sözlerini problemli buluyorum. Uyum, Almanca öğrenmek, yasalara uymak ve saygı duymak önemli. Kimse Türklerden kültürlerinden vazgeçmesini talep etmiyor, bu gerekli de değil. Ama Almanca öğrenmek ve uyum sağlamak gerekiyor. Türk toplumunun çoğunluğu da bu görüşe sahip" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’a konuşmasında doğru ifadeleri kullanması yönünde çağrıda bulunan Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’a destek çıkan Häupl, "Erdoğan’ın ne söyleyeceğini göreceğiz. Birçok şey bu konuşmaya bağlı." dedi. Başbakan’ın Viyana’ya gelmesinin kendi kararı olduğunu belirten 20 yıllık Belediye Başkanı, "Bu özel bir ziyaret ise özel kalmalı. Ben Erdoğan’ın programının organizatörü değilim, ancak programın yolunda gitmesi için takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SALON, GÜVENLİK AÇISINDAN UYGUN OLDUĞU İÇİN SEÇİLDİ

Aynı gazetenin haberine göre, Başbakan’ın konuşmasını protesto edecek gruplara karşı önlem alınması için polisin programın yapılacağı Albert-Schultz buz pisti salonunu daha uygun bulduğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar