Vergi kaçakçılığı, Alman politikacıyı koltuğundan etti

Almanya'da iktidardaki Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinin saymanı Helmut Linssen vergi kaçakçılığı suçlamalarının ardından istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Vergi kaçakçılığı, Alman politikacıyı koltuğundan etti

Almanya'da iktidardaki Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinin saymanı Helmut Linssen vergi kaçakçılığı suçlamalarının ardından istifa etti. Daha önce de koalisyonun diğer ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Berlin Kültür Müsteşarı Schmitz, benzer iddialar sebebiyle koltuğunu bırakmıştı.

Almanya’da vergi kaçakçılığı koalisyon hükümetini sarsmaya devam ediyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Berlin Kültür Müsteşarı Andre Schmitz’den sonra şimdi de Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) saymanı Helmut Linssen vergi kaçaklığı yüzünden istifasını açıkladı.
Başbakan Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi yapan Linssen ardından istifa kararını duyurdu. Bild gazetesine konuşan Linssen, “Partimin ve ailemin menfaati doğrultusunda, partimden nisan ayındaki gelecek seçimlerde başka bir sayman seçmelerini rica ettim.” dedi ve istifa ettiğini açıkladı.

2005 ile 2010 yılları arasında Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) maliye bakanlığı görevinde de bulunan Linssen’in 1997 yılında Bahamalar ve Panama’daki naylon şirketler üzerinden yaklaşık 400 bin Euro kaçırdığı iddia edilmişti. Linssen ile ilgili bu bilgilerin ise 2010’da Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin satın aldığı vergi kaçıranlarla ilgili bir CD’den çıktığı belirtiliyor. Birkaç gün önce de SPD’nin Berlin Kültür Müsteşarı Andre Schmitz, İsviçre’deki gizli banka hesabı üzerinden vergi kaçırdığı suçlamalarının ardından istifa etmişti. CİHAN

Yorumlar