Venezülla’da Kuran’ı Kerim’e büyük ilgi

Venezüella’nın başkenti Karakas’ta bu yıl 10.’su düzenlenen Venezüella Kitap Fuarı’da (FILVEN) ziyaretçiler Kuran'ı Kerim'e yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Venezülla’da Kuran’ı Kerim’e büyük ilgi

Venezüella’nın başkenti Karakas’ta bu yıl 10.’su düzenlenen Venezüella Kitap Fuarı’da (FILVEN) ziyaretçiler Kuran'ı Kerim'e yoğun ilgi gösterdi.

Fuara katılan birçok Venezüellalı Türk kültürü ve Türkiye hakkında bilgi alma imkânı buldu. 10 gün sürecek olan etkinlikte ayrıca Ebru ve Kaligrafi sanatı da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Açılan Türk standında çeşitli Türk yazarların de eserleri sergilendi. Kuran’ı Kerim’den sonra en çok Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitapları ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Fuara gelen ziyaretçilerden Pedro Cisneros “Bir Kur’an-ı Kerim aldım. Okumak için sabırsızlanıyorum. Ben ve ailem buradaki Türkleri tanıdığımız için çok memnunuz, çünkü onlar Müslüman kültürüne ve Müslümanların dinine karşı fikirlerimizi değiştirdi.” diye konuştu. Daha önce Müslümanları medya aracılığıyla tanıdıklarını belirten Cisneros, “Buralarda onları silahlı gruplar olarak gösteriyorlardı. Hayatı sevmediklerini söylüyorlardı. Bu Türk arkadaşları tanıdıktan sonra bildiğim herşeyin yanlış olduğunu öğrendim.” dedi.

Türk standına gelerek Hocaefendi’nin de bir kitabını alan Venezüellalı ziyaretçi, “11 Eylül terör saldırısı üzerine yazdığı yazılar çok dikkatimi çekti. Tam olarak hatırlamıyorum ama ‘Gerçek Müslüman hiçkimseyi öldüremez, incitemez.’ sözü beni gerçekten çok etkiledi. Ve bu söz İslam hakkında daha çok bilgilenmemi sağladı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den 16 bin km uzakta Türk kültür ve değerlerini tanıtmak adına fuarda birçok gönüllü yer aldı. Fuara bu yıl 5. kez katılma fırsatı bulduklarını söyleyen bir görevli, “Güzel ve farklı bir hava kattığımızı düşünüyorum. Çünkü kitap fuarında İslam adına, Müslümanlar adına tek stant bizim standımızdı. Güzel bir fuar olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar