Venezüella’da protestolar devam ediyor: 3 ölü

Bu kez Venezüella’nın Valencia kentinde patlak veren protestolarda, göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada 3 kişi daha hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Venezüella’da protestolar devam ediyor: 3 ölü

Bu kez Venezüella’nın Valencia kentinde patlak veren protestolarda, göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada 3 kişi daha hayatını kaybetti. 12 Şubat’ta başlayan hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 25’e yükselirken, 300’den fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Başkent Karakas’ta da binlerce hükümet yanlısı gösterici ile muhalifler sokaklara döküldü. Olaylar güvenlik güçlerinin yürüyüş yapan protestocuların önünü kesmesi üzerine başladı. Molotofkokteyli ve taşlarla saldıran öğrencilere, polis biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Bir ay önce Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı başlayan gösterilerde bin 300’den fazla kişi tutuklandı, bunların 92’si hala cezaevinde bulunuyor. Göstericiler protestolarda tutuklananların serbest bırakılmasını istiyor.

Öte yandan, başkentte hükümet yanlısı protestocular “barış” gösterileri düzenledi. Maduro bu hafta yaptığı açıklamada hükümeti devirmek isteyenleri etkisiz hale getirmeyi başardıklarını söylemişti.

Ülke genelinde diğer şehirlerde de birçok gösteri yapıldı.


CİHAN

Yorumlar