Venezuela’daki gösterilerde ölü sayısı gün geçtikçe artıyor

Venezuela’da öğrencilerin başlattığı hükümet karşıtı protestolarda ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Venezuela’daki gösterilerde ölü sayısı gün geçtikçe artıyor

Venezuela’da öğrencilerin başlattığı hükümet karşıtı protestolarda ölü ve yaralı sayısı artıyor. Gösterilerin başladığı 4 Şubat'tan bu yana ölenlerin sayısı sekize yükselirken yaralı sayısı 150 oldu.

Başkent Caracas'ta eğitim, sağlık ve güvenlik yetersizliğini protesto eden binlerce kişinin yürüyüşü, muhalif liderlerin de katılımıyla seçim mitingini anımsattı. Muhalefet lideri Henrique Capriles, yaptığı konuşmada "Venezuela’ya sağ gerekiyorsunuz, ölü değil. Zaferi sokaklarda arıyacağız." diyerek gösterilerin devam edeceğini dile getirdi.

Caracas’ta başlayan gösteriler ülkenin diğer şehrilerine de sıçrarken, büyük şehirlerinden Valencia’da göstericiler elektrik santraline saldırdı. Saldırıdan sonra şehir yaklaşık 24 saat elektriksiz kaldı. Göstericiler, Barkisimeto'da da telekomunikasiyon binasına saldırarak yaklaşık 14 aracı yaktı.

Devlet başkanı Nicolas Maduro, diyalog yoluyla çözüm için muhalif liderleri başkanlık sarayına davet etti. Pazartesi günü yapılması beklenen toplantıya muhaliflerin katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Toplantıdan uzlaşma çıkmadığı taktirde olayların daha da şiddetleneceği öngörülüyor. CİHAN

Yorumlar