Venezuela'da gösteriler şiddetini arttırıyor

Venezuela'da artan gasp olayları ve ekonomik sıkıntının protesto edildiği gösterilerin ikinci gününde yaklaşlık 200 bin kişi sokaklara döküldü.

Google Haberlere Abone ol
Venezuela'da gösteriler şiddetini arttırıyor

Venezuela'da artan gasp olayları ve ekonomik sıkıntının protesto edildiği gösterilerin ikinci gününde yaklaşlık 200 bin kişi sokaklara döküldü. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu protestocular, başkent Caracas'ın bir çok yerinde yolları kapattı.

Sabahın erken saatlerinde yürüyüşe geçen yüzlerce kişinin sayısı öğleden sonra 200 bine yaklaştı. Hazırladıkları pankartlarla bir araya gelen öğrencilerin sözcüsü, "Biz burada hiçbir siyasi partiyi temsil etmiyoruz. Savaş da istemiyoruz. Sadece hakkımızı arıyoruz ve haklarımızı savunmak için buradayız. Hemen arkamızda yüzlerce polis bizi bekliyor ama biz onlara saldırmak için burada degiliz. O motorlu polislerin silahı var. Onlar bizden korkuyor. Bugün hiç kimse ölmeyecek; hiç kimseye saldırmayacağız." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe geçen onbinlerce kişi, zaman zaman "Bu hükümet devrilecek" şeklinde sologan attı. Dinlenmek için bir süre yerde oturan dev grup, yolu trafiğe kapattı.

Gösterilere katılan öğrencilerden biri, "Burdayız çünkü olanlar karşısında evimizde ağzımız kapalı oturamıyoruz. Bugün buradayız çünkü ülkemizdeki gelişmelere artık dur demek istiyoruz. Herhangi bir can güvenliğimizin olmadığı bu ülkeyi değiştirmek istiyoruz. Yeter artık yeter. 15 yıl oldu sıkıldık artık." diye konuştu.

Göstericiler, yaklaşık üç saatlik yürüyüşün ardından önceki gün hayatını kaybedenlerin öldüğü noktaya çiçek bırakıp dua etti. Yürüyüşe devam eden göstericiler, gösterilerin ilk günü hasar verdikleri bakanlık binasının önünde yaklaşık 1 saat slogan attı. Bölgeyi tamamen çember içine alan Caracas polisi, göstericilere müdahalede etmedi. Havanın kararması üzerine polis müdahalesine karşı tedbir alan göstericiler, lastik yakarak yolları kapattı.

Gösterilerin ertesi gün devam edeceğini vurgulayan göstericiler, protestoyu sabaha kadar sürdüreceklerini ve sokakta sabahlayacaklarını bildirdi.

Çoğunluğu öğrenci yaklaşık 10 bin Venezuelalının başlattığı protestoların ilk gününde ikisi öğrenci üç kişi hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar