Venezuela Devlet Başkanı, seçimleri kaybeden aday için bakanlık kurdu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 8 Aralık 2013 yerel seçimlerinde başkent Caracas’ın belediye başkanlığı seçimini kaybeden adayı için bakanlık kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Venezuela Devlet Başkanı, seçimleri kaybeden aday için bakanlık kurdu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 8 Aralık 2013 yerel seçimlerinde başkent Caracas’ın belediye başkanlığı seçimini kaybeden adayı için bakanlık kurdu. Belediye seçimlerini muhalefet partili Antonio Ledezmo'ya kaptıran eski İletişim ve Bilgilendirme Bakanı Ernesto Villegas, yeni kurulan Başkent Karakas'ı Geliştirme Bakanlığı'na atandı.

Daha önce de Venezuala Mutluluk Bakanlığı’nı kuran Maduro, kesin seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yeni bir bakanlığa ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

2013 yerel seçimleri, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eski Devlet Başkanı Chavez'in ölümünden sonra girdiği ilk seçim olması sebebiyle önemliydi.

Ülkede seçim sonuçlarını duyuran Venezuela Ulusal Seçim Konseyi, Birleşik Sosyalist Partisi’nin (PSUV) geçerli oyların yüzde 58.92, muhalefetin ise yüzde 42.72'sini aldığını bildirdi.

Maduro’nun en çok güvendiği isimlerden biri olan eski İletişim ve Bilgilendirme Bakanı Ernesto Villegas, Caracas Belediye Başkanlığı'nı, oyların yüzde 50.08'ini alan muhalefet partinin adayı Antonio Ledezmo'ya kaptırdı. Maduro, Caracas belediye başkanlığını kazanan Ledezmo'yu bu oranla başkan kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Başkent Caracas'ın yanı sıra Barquisimeto, Monagas, Maracaibo, ve eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in memleketi Barinas'ın belediye başkanlığını muhalefet partili adaylar kazanırken, 800 bin oy da bağımsız adaylara gitmişti. CİHAN

Yorumlar