Vatikan İrlanda'nın eşcinsel kararına tepki gösterdi

Vatikan, İrlanda'da eşcinsel evliliğe referandumda onay çıkmasına tepki göstererek, "Bu, insanlığın bir yenilgisidir" mesajını gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Vatikan İrlanda'nın eşcinsel kararına tepki gösterdi
 Vatikan’dan İrlanda’nın eşcinsel evliliği kabul etmesine sert tepki: “Bu, insanlığın bir yenilgisidir”
İrlanda'da yapılan referandumla eşcinsel evliliğe izin verilmesine Katoliklerin yönetim merkezi Vatikan’dan sert tepki geldi: “Bu, insanlığın bir yenilgisidir.” 
Nüfusunun yaklaşık yüzde 85’i Katolik olan İrlanda’da 22 Mayıs’ta sandıklara giden halk, eşcinsel evliliğe “evet” demişti.   
İrlanda, aynı cinsten olanların evliliğini halkoylamasıyla kabul eden ilk ülke olurken, Vatikan’dan (Kutsal Makam) buna tepki ise gecikmedi.  
Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, “Bu sonuç beni çok üzdü. Kilise bu gerçeği dikkate almalıdır, ancak İncil’in bildirilerini yaymaya olan bağlılığını güçlendirmek anlamında” ifadelerini kullandı. 
Roma’da katıldığı bir etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Kardinal Parolin, İrlanda’nın aldığı bu kararın, sadece Hristiyan ilkelerinin değil aynı zamanda insanlığın da bir yenilgisi olduğunu söyledi. 
Aile kurumunu savunmak, teşvik etmek ve korumak için her şeyi yapmaları gerektiğini söyleyen Parolin, “Aile kurumuna darbe vurmak, geleceğin binasının temelini ortadan kaldırmak gibidir” dedi.
  
PAPA FRANCESCO, EŞCİNSELLER KONUSUNDA KİLİSE’NİN ÜSLUBUNU YUMUŞATTI
Kilise’ye yeni bir soluk kazandıran Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, 2013 yılında seçilmesinden kısa süre sonra eşcinseller hakkında şaşırtıcı açıklamalarıyla dikkatleri çekmişti.
Eşcinselleri yargılayıp, toplum dışına itilmesine karşı çıkan Papa, “Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım” ifadelerini kullanmıştı.
Papa verdiği bir röportajda da, ‘merhamet’ anlamına gelen Kilise’nin kapılarının eşcinsellere kapalı tutulmasını, "Herkesin evi olduğunu hissettirmemiz gereken bu Kilise, sadece seçilmiş, küçük bir gruba açık olan bir şapel değildir" sözleriyle eleştirmişti.
Katolik Kilisesi’nin öğretilerinin gözden geçirildiği geçen yılki Psikoposlar Sinodu’nun sonuç raporunda da, eşcinselleri kucaklamak gerektiğine işaret edilmişti.  




Yorumlar