Vali, siyasi intikam için yolu kapattıran başdanışmanını görevden aldı

ABD’nin New Jersey Eyaleti Valisi Chris Christie, ortaya çıkan trafik skandalında adı geçen Başdanışmanı Bridget Anne Kelly’i görevden aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Vali, siyasi intikam için yolu kapattıran başdanışmanını görevden aldı

ABD’nin New Jersey Eyaleti Valisi Chris Christie, ortaya çıkan trafik skandalında adı geçen Başdanışmanı Bridget Anne Kelly’i görevden aldığını açıkladı. Kelly'nin, Vali Christie'yi desteklemeyen Fort Lee Belediye Başkanı Mark Sokolich’ne duydukları nefret yüzünden George Washington Köprüsü’nün (GWB) tek şeride düşürüp, trafik sıkışıklığı yaptıkları iddia ediliyor.

Yaşanan trafik skandalı ile ilgili bugün basın mensuplarının karşısına geçen Vali Christie, bütün sorumluluğu üstlendiğini ve olayda adı geçen Başdanışmanı Bridget Anne Kelly’i görevden aldığını açıkladı. Olayı sefil ve aptallık olarak niteleyen Vali Christie, yaşanan skandalla herhangi bir ilgisinin olmadığını belirtti. Fort Lee Belediye Başkanı Mark Sokolich’i bugün ziyaret edip, kendisinden özür dileyeceğini kaydeden Vali Christie “Geçtiğimiz sonbaharda yaşanan trafik sıkışıklığı hakkında bilgim yoktu. Takım arkadaşlarımın bazı davranışlarından mahcup ve rezil oldum. Kelly bu konuda bana yalan söyledi. Söylediklerimle kimsenin kafasını karıştırmak istemiyorum. Olan iyi ve kötü olan her şeyin sorumlusu benim. Ben kimsem oyum, ama kabadayı değilim." şeklinde kendini savundu.

Kamuoyuna yansıyan e-posta ve ve cep telefonu mesaj kayıtlarına göre, Christie'nin Başdanışmanı Bridget Anne Kelly, geçtiğimiz Ağustos ayında dünyanın en yoğun trafiğine sahip ve New York - New Jersey eyaletlerini birbirine bağlayan GWB’nin kontrolünden sorumlu David Wildstein'a gönderdiği e-postada, "Fort Lee'de biraz trafik sorunu zamanı." demişti. Wildstein ise "Anladım" cevabını verdiği ortaya çıkmıştı. Yazışmaların ortaya çıkmasından sonra savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Köprü skandalının, 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayları arasında gösterilen karizmatik Vali Christie'nin kariyeri için önemli bir sınav olacağı ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar