Vaiz kılığına giren militanlar 45 kişiyi öldürdü

Nijerya’da Boko Haram örgütüne mensup olduğu tahmin edilen militanlar, ‘vaiz’ kılığına girerek kalabalığa ateş etti. Maiduguri şehrinde gerçekleşen saldırıda en az 45 kişi hayatını kaybetti.Kanlı olaydan kurtulanlar görgü tanıkları,...

Google Haberlere Abone ol
Vaiz kılığına giren militanlar 45 kişiyi öldürdü

Nijerya’da Boko Haram örgütüne mensup olduğu tahmin edilen militanlar, ‘vaiz’ kılığına girerek kalabalığa ateş etti. Maiduguri şehrinde gerçekleşen saldırıda en az 45 kişi hayatını kaybetti.

Kanlı olaydan kurtulanlar görgü tanıkları, Çarşamba gecesi militanların Maiduguri Üniversitesi’ne yakın Barderi köyüne geldiğini, vaaz edeceklerini söyleyerek, kalabalığı topladıktan sonra yüzlerce insanın üzerine ateş ettiğini anlattı. Şehrin sakinleri ve yetkililer, bu hafta başından beri Boko Haram’ın en az 200 sivili katlettiğini ifade etti.

Örgütün saldırılarına karşı olağanüstü hal ilan edilen ve son saldırılara hedef olan Maiduguri şehri ve çevresi, 2 yıldan beri büyük çapta bir olaya sahne olmamıştı.

15 Nisan’da 200’den fazla kız öğrencinin kaçırılması ile yerli ve uluslararası tepkilere maruz kalan Nijerya hükümeti, Boko Haram’ın saldırılarına karşı koymakta zorlanıyor.

“Batı eğitimi yasak” anlamına gelen Boko Haram, 2009’dan beri binlerce insanın ölümüne sebep olurken, özellikle kasaba ve köyleri yakıp yıkmaya devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar