Üzümcü: Buluşların kötüye kullanılmasına karşı erken uyarı için çalışıyoruz

Bu yılki Nobel Barış Ödülü’nü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) adına kabul eden Genel Direktör Ahmet Üzümcü, “Görevimiz, kimyasal silahları sonsuza kadar tarihe gömmektir.

Google Haberlere Abone ol
Üzümcü: Buluşların kötüye kullanılmasına karşı erken uyarı için çalışıyoruz

Bu yılki Nobel Barış Ödülü’nü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) adına kabul eden Genel Direktör Ahmet Üzümcü, “Görevimiz, kimyasal silahları sonsuza kadar tarihe gömmektir.” dedi.

Ödül töreninde konuşma yapan Ahmet Üzümcü, hiçbir silahın gaddarlık ve öldürücülükte bir tekele sahip olmadığını fakat özellikle kimyasal silahların korkutucu bir geçmişi bulunduğunu hatırlattı. Ahmet Üzümcü, kimyasal silahlarla mücadele kapsamında kötüye kullanılabilecek bilimsel buluşlar için bilimadamları ile kolektif bir erken uyarı sistemi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kimya sanayiinin de bu mücadelede önemli bir paydaş olduğunu dile getiren Üzümcü, ticari sırların gizliliği saklı kalmak şartıyla kimya tesislerinde de incelemeler yaptıklarını dile getirdi. Üzümcü, kimyasal silahların tüm dünyada yasaklanması için mücadele eden OPCW’nin kazandığı tecrübeden, gelecekte diğer silahların imha süreçlerinde de yararlanılmasını umduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar