Uzmanlar Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağının enkazına yeni ulaştı

Ukrayna’nın doğusunda, 17 Temmuz’da düşürülen ve 298 yolcunun yaşamını yitirdiği Malezya Havayolları'na ait uçağının enkazına uluslararası araştırma komisyonu yeni ulaştı.60’ın üzerinde uzmanın bulunduğu araştırma komisyonu...

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlar Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağının enkazına yeni ulaştı

Ukrayna’nın doğusunda, 17 Temmuz’da düşürülen ve 298 yolcunun yaşamını yitirdiği Malezya Havayolları'na ait uçağının enkazına uluslararası araştırma komisyonu yeni ulaştı.

60’ın üzerinde uzmanın bulunduğu araştırma komisyonu uçak enkazının bulunduğu alanda incelemelerine başladı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan (AGİT) yapılan açıklamada, aralarında Hollanda ve Avustralya temsilcilerinin bulunduğu araştırma heyetinin bugün arama çalışmalarına başladığı bildirildi.

Öte yandan Avustralya Dışişleri Bakanlığı; enkazda daha 80’e yakın ceset ya da kalıntıları ve özel eşyaların bulunabileceğini belirtti. Facianın üzerinden çok zaman geçmesi nedeniyle uzmanların görevlerinin zorlu olacağı belirtildi.

Ukrayna’nın doğusunda, Donetsk bölgesinde düşürülen uçak faciasını araştıracak heyetin sıcak çatışmaların durmaması nedeniyle olay yerine günler sonra ulaşabildiği bildirildi. Bölge hâli hazırda silahlı ayrılıkçıların kontrolünde bulunuyor. Olay yeri inceleme ekipleri 27 Temmuz tarihinden bu tarafa bölgeye girmeye çalışıyordu. CİHAN

Yorumlar