Uygur bölgesinde yine şiddet: 11 ölü

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’nde çıkan çatışmada 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Uygur bölgesinde yine şiddet: 11 ölü

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’nde çıkan çatışmada 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Resmi Xinhua Haber Ajansı’nın haberinde, ölenlerin kimlikleri ve milliyetleri konusunda bir bilgi verilmezken, Çin’in devlet medyası, Aksu iline bağlı Wushi kasabasında 11 ‘’teröristin’’ öldürüldüğünü yazdı. Haberlerde, devriye gezen polislere saldırı yapıldığı ve çıkan çatışmada motosikletli ve arabalı saldırganlardan 8’inin vurularak öldürüldüğü, 3’ünün de patlamalar sırasında hayatını kaybettiği belirtildi. Bölgedeki Çin Komünist Partisi’ne bağlı Tianshan adlı haber portalı, saldırganların araçlarında çok sayıda patlayıcı madde bulunduğunu ve saldırganların ellerinde bıçaklarla polislere saldırdığını öne sürdü.

Resmi Xinhua da, saldırganların motosiklet ve araba sürdüğünü, sıvılaştırılmış doğalgaz tüplerini taşıdıkları arabaların intihar eylemi olarak tasarlandığını ileri sürdü. Xinhua, terörist olarak nitelediği saldırganların, Wushi’daki bir parkın girişinde rutin devriye için toplanan polis grubuna saldırdığını yazdı.

Saldırıda ikisi polis dört kişinin de yaralandığı, polisin bir şüpheliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Aksu’nun Xinhe kasabasında geçen ay saldırganların polisin üzerine patlayıcı atması üzerine 6 kişi patlamada, 6 kişi de polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Aksu’da ayrıca 17 Aralık'ta çıkan çatışmada 2’si polis 16 kişi ölmüştü.
CİHAN

Yorumlar