Usturayla Saldırıya Uğrayan ABD Büyükelçisi'nin Son Hali

Güney Kore'de konuşma yaparken usturalı saldırıya uğrayan ve yüzüne 80 dikiş atılan ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert, taburcu oldu ve kamera karşısına geçti.

Google Haberlere Abone ol
Usturayla Saldırıya Uğrayan ABD Büyükelçisi'nin Son Hali

Güney Kore'nin başkenti Seul'de geçen hafta bir toplantıda konuşma yaparken saldırıya uğrayan ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert, hastaneden taburcu edildi.

YÜZÜNE 80 DİKİŞ ATILDI

Lipert, 5 Mart'ta Kim Ki-jong adlı 55 yaşındaki Güney Korelinin usturalı saldırısına maruz kalmış, yüzünden, çenesinden ve kolundan yaralanmıştı. Büyükelçi Lippert'in yüzüne ve koluna 80 dikiş atıldığı açıklanmıştı.

'İLİŞKİLERİMİZ DEĞİŞMEYECEK'

Büyükelçi Lippert, hastanede düzenlediği matbuat toplantısında aşırı iyi olduğunu, hastanede kaldığı zaman boyunca Kore halkının sıcaklığını hissettiğini söyledi. Lippert, Kore'yle bulunan 'açık ve dostça' ilişkilerinin değişmeyeceğini söyledi.

Saldırganın Kore milliyetçisi bulunduğu ve 2010'da da Seul'de Japon Büyükelçi Toşinori Şigeie'ye hücum düzenlediği belirlenmişti. Zanlının, Güney Kore ve ABD'nin yürüttüğü müşterek tatbikata duyduğu hiddet sebebi ile bu eylemi yaptığı iddia ediliyor.




Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar