Ürdünlü el Fauri: Sizler stratejik mimarlarsınız; haşhaşi değilsiniz

Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından düzenlenen ve İstanbul Kongre Merkezi’nde devam eden 'İslam Dininin Zenginliği, İçtihad ve Kıyas' konulu uluslararası sempozyumun ikinci gününde konuşan Ürdünlü alim, hizmet hareketi gönüllülerinin...

Google Haberlere Abone ol
Ürdünlü el Fauri: Sizler stratejik mimarlarsınız; haşhaşi değilsiniz

Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından düzenlenen ve İstanbul Kongre Merkezi’nde devam eden 'İslam Dininin Zenginliği, İçtihad ve Kıyas' konulu uluslararası sempozyumun ikinci gününde konuşan Ürdünlü alim, hizmet hareketi gönüllülerinin haşhaşi olamayacağını söyledi.

Konuşması salonda uzun süre büyük alkış alan Fauri, "Böylesi mübarek bir hareketin içerisindeki arkadaşlarım. Karşılaşmış olduğunuz problemler sizleri üzmesin. Sizler stratejik mimarlarsınız. Haşhaşiler değilsiniz." dedi. Fauri, hizmet hareketinin bu ülkenin zararına hiçbir çalışmasının bulunmadığını belirterek, "Sizler de bugün bu sarsılmaz dünyanın bir tanesisiniz." ifadesini kulandı.

Ürdünlü el Fauri’nin sözleri sempozyuma damga vurdu. Konuşmasında hizmet hareketine yönelik hakaret ve iftiralara değinen el Fauri, "Sizin tecrübenize, ülkenize aşık olmuş kalpten gelen selamla sizleri selamlıyorum. Böylesi mübarek bir hareketin içerisindeki arkadaşlarım karşılaşmış olduğunuz problemler sizleri üzmesin; sizleri germesin; zira siz, Türkiye'deki İslami hareketin temel esaslarından birisiniz. Sarsılmaz bir yanısınız. Sizler bu büyük binanın direklerisiniz, esasısınız. Sizler stratejik mimarilerisiniz haşhaşiciler değilsiniz." dedi.

Fauri konuşmasının devamında, "Sizler sadıklarsınız. Amellerinizle insanlara sunmuş olduğunuz müesseselerinizle, okullarınızla sizler batıniler değilsiniz. Sizin görüşleriniz var. Sizin Türkiye için en güzel önerileriniz, teklifleriniz var. Ülkenin en güzel şekilde ilerlemesi için çalışmalarınız gayretleriniz var. Bu ülkenin zararına hiçbir çalışmanız bulunmamaktadır. Sizler de bugün bu sarsılmaz dünyanın bir tanesisiniz. Bundan dolayı da muhakkak hocaların ve eğitmenlerin olması gerekiyor. Basında iktisatta önderler olması gerekiyor. Taki bu ağaç dallanıp budaklansın. Ben bugün ayeti kerimenin ifadesiyle şunu söylüyorum: Birbirinizle çatışmayın, çekişmeyin. Allah'ın ipine sarılın. Birbirinizle uğraşmayın. Size ve onlara söylüyorum. Çatışmayın, taki gücünüz kuvvetiniz eksilmesin. Müslümanlar Müslümanlar Müslümanlar. Hak ve adalet neredeyse biz oradayız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar