Ünlü Ermitaj Müzesi'nde tarihi küvette banyolu protesto

Rusya’nın ünlü Ermitaj Müzesi'nde Rus bir aktivist, elbisesini çıkararak Roma devrinden kalma küvetin içinde banyo yaptı. Polisler tarafından göz altına alınan eylemci, yaşanan olayın ‘Rusya’nın geçmişindeki kirlerden arınmasını’...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Ermitaj Müzesi'nde tarihi küvette banyolu protesto

Rusya’nın ünlü Ermitaj Müzesi'nde Rus bir aktivist, elbisesini çıkararak Roma devrinden kalma küvetin içinde banyo yaptı. Polisler tarafından göz altına alınan eylemci, yaşanan olayın ‘Rusya’nın geçmişindeki kirlerden arınmasını’ sembolize ettiğini söyledi.

İnternete konan görüntülerde, temizlikçi üniforması giyen bir gencin Ermitaj Müzesi'ne girdiği görülüyor. Roma kalıntılarının bulunduğu salona giren genç, üzerindeki elbiseleri çıkararak, müzede sergilenen tarihi küvete giriyor.

Daha sonra iç çamaşırında sakladığı temizlik bezini alarak, göğsündeki ve sırtındaki Birleşik Rusya yazısını silmeye başlayan genç, bir süre küvette banyo yaptıktan sonra dışarı çıkıyor. Durumu fark eden müze çalışanları gençlere tepki gösterirken, daha sonra olay yerine polis çağırılıyor. Bu sırada, müzeyi gezen bir kadın da eylemcilere tepki gösterdi. Müze yetkilileri tarafından polise teslim edilen eylemciler, şehirdeki karakolda sorgulanmalarının ardından serbest bırakıldı.

Kendilerini Siniy Vsadnik (Mavi Atlı) olarak adlandıran eylemciler, 19. yy’da yaşayan ünlü muhalif şair Mihail Lermantov’dan esinlendiklerini açıkladı. Yaptıkları gösteriyi internette yayınlayan grup, olayın Rusya’nın geçmişteki kir ve pisliklerden arındırmasını temsil eden bir protesto gösterisi olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar