Ünlü çizgi film, sinema ve oyun kahramanları Rus hayranlarıyla buluştu

Dünyaca ünlü çizgi film, sinema ve oyun kahramanları Uluslararası Starcon Festivali çerçevesinde St. Petersburg’da Rus hayranlarıyla bir araya geldi. St. Petersburg şehrindeki Lenexpo Fuar Merkezi’nde düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü çizgi film, sinema ve oyun kahramanları Rus hayranlarıyla buluştu

Dünyaca ünlü çizgi film, sinema ve oyun kahramanları Uluslararası Starcon Festivali çerçevesinde St. Petersburg’da Rus hayranlarıyla bir araya geldi.

St. Petersburg şehrindeki Lenexpo Fuar Merkezi’nde düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İçeri girebilmek için yüzlerce kişi kapı önünde uzun kuyruklar oluştururken, erkenden içeri girmeyi başaranlar Batman, Örümcek Adam ve Herkül gibi kahramanlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Katılımcılar hem "Kızma birader" ve "Amiral battı" gibi oyunları hem de çeşitli bilgisayar oyunlarını bir arada onama zevkini yaşadı. Kurulan savaş alanında tarihi figürleri inceleyen ziyaretçiler hedefleri okla ile vururken son teknoloji hayranları ise canlı Counter- Strike oynama şansı buldu. Dileyenler bir tarafta özel tematik alanında fotoğraf çektirirken, çocuklar ise özel mekanda oyun kahramanlarının resimlerini boyadı. Daha sonra hayal kahramanlarını tanıtan bir defile düzenlendi.

Katılımcılar, festivale katılan Rus anime ve manga yazarları ile de buluşma fırsatı yakaladı ve büyük ilgi gösterdi.

Festivale annesiyle birlikte gelen Roma Nikitin, The Hobbit filmindeki Bilbo Baggins’in hayranı olduğunu söyledi. Şimdiye kadar filmin bütün kitaplarını okuduğunu ifade eden Nikitin, festivale katılmaktan oldukça mutlu olduğunu belirtti.

Moskova’dan gelen Saşa ise fuar alanında son dönemin ünlü sinema yapıtı Malefiz ve Marvel kahramanı Loki kostümlerini beğendiğini söyledi. Saşa, “Festivalden oldukça memnun kaldım. Hepsi hoşuma gitti.” dedi.

Programla ilgili bilgi veren Starcon organizatörlerinden Nikita Studilov, festivalin bu sene 15. kez düzenlendiğini söyledi. Olayın 300 kişinin hobi yapmasıyla başladığını söyleyen Studilov, aralarına katılan yeni arkadaşlarının desteğiyle festivale dönüştürdüklerini söyledi.

Organizasyonun temel amacının fantezi, komedi ve bilim kurgu severleri tek bir çatı altında buluşturmak olduğunu kaydeden Studilov , “Festivali yılda 10-15 bin kişi ziyaret ediyor. 400’den fazla Cosplay (Anime ve Manga karakterlerinin taklit edildiği Kostüm sanatı) oyuncusu bulunuyor. Bu da, BDT bölgesindeki en yüksek sayı.” dedi.

Cumartesi günü başlayan festival bugün sona eriyor. CİHAN

Yorumlar