Üniversiteler, Eğitim ve Kariyer Fuarı'nda buluştu

Kazakistan’ın finans ve kültür başkenti Almatı’da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Kariyer Fuarı, yoğun ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteler, Eğitim ve Kariyer Fuarı'nda buluştu

Kazakistan’ın finans ve kültür başkenti Almatı’da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Kariyer Fuarı, yoğun ilgi gördü. Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Almatı Valiliği tarafından her yıl düzenlenen fuara, yerli ve yabancı üniversiteler yoğun ilgi gösterdi. Bu sene 15'cisi düzenlenen fuara ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra; Belarus, İsrail , Kanada , Kazakistan , Kırgızistan , Letonya , Litvanya , Malezya , Polonya , Romanya , Rusya, Singapur, Slovakya , ABD ve İsviçre’den 150 üniversite stant açtı.
Geçen seneki fuara göre katılımın yüzde 30 daha fazla olduğunu ifade eden fuar organizatörleri, artan ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi.
Fuarda, Kazakistan’da eğitim faaliyetlerinde bulunan Kazak-Türk Eğitim Vakfı (KATEV) bünyesinde kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi de dev stant açtı.
Fuarda çok büyük ilgi gördüklerini söyleyen Süleyman Demirel Üniversitesi Halklar İlişkiler Müdürü Yakup Doğanay, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Doğanay, üniversitenin uluslararası standartlara uygun inşa edilen yeni eğitim binasında gençlerin kaliteli eğitim almaları için her türlü imkanın hazırlandığını söyledi. Yakup Doğanay, dört fakülteden oluşan üniversitede şu anda 2 binden fazla öğrencinin eğitim aldığını ve 300’e yakın akademisyenin de görev yaptığını belirtti.
CİHAN

Yorumlar