Üniversite giriş sınavında Türk okulu öğrencisinden tam puan

Romanya’da Türk okulu öğrencisi Vladimir Nimigean Popa, lise bitirme sınavında (bakalorya) tüm branşlardan tam puan alarak birincisi oldu. Vladimir'in son 7 yıldır okul karnesinde tüm derslerinin 10 olduğu öğrenildi.Romanya’da lise bitiren...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite giriş sınavında Türk okulu öğrencisinden tam puan

Romanya’da Türk okulu öğrencisi Vladimir Nimigean Popa, lise bitirme sınavında (bakalorya) tüm branşlardan tam puan alarak birincisi oldu. Vladimir'in son 7 yıldır okul karnesinde tüm derslerinin 10 olduğu öğrenildi.

Romanya’da lise bitiren öğrencilerin girdiği ve üniversiteye girişte temel kıstas kabul edilen bakalorya sınavı, Türk okulu öğrencisinin büyük başarısıyla sonuçlandı.

Temel branşlarda klasik usulde yapılan sınavlarda, Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi Vladimir Nimigean Popa, tam puan alarak birinciliği elde etti.

Bu başarı Popa’nın evinde ve okulunda bayram havası estirdi. Vladimir'in sevincine öğretmenleri de ortak oldu.

Vladimir’i kutlayan sınıf öğretmeni Salih Hacı Hüseyin, "Vladimir'den bu başarıyı bekliyorduk. Sekiz senedir öğrencimiz olan Vladimir beşinci sınıftan beri her sene sınıfını tam puanla 10 'la bitirdi. Okul olarak bu sene öğrencilerimize çok önem verdik. Eksik taraflarını görmeleri için her ay üniversite denemesi yaptık. Vladimir'i mezun ettiğimiz için çok memnunuz. Kendisi çok zeki bir öğrencimizdi. İleride kendisini başarılı bir doktor olarak görmeyi diliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu başarısını düzenli çalışarak yakaladığını söyleyen Vladimir "Hedefim Cambridge'de tıp okumaktı onun için gerekli olan skoru yakalamam gerekliydi. Sınava yapabileceğimin en iyisini yaptım. 100 tam puan aldım. Doğrusu böyle bir başarıyı beklemiyordum. Benim için de bir sürpriz oldu. Hedefim olan Cambridge bursunu kazandım çok mutluyum. Ailemin ve okulumun bana katkısı çok oldu. Derslerde yaptığımız ve ekstra tatillerde öğretmenlerimizle yaptığımız etütler ve sınav demeleri bu başarımda büyük katkı sağladığına inanıyorum." dedi. Vladimir, Cambridge'de tıp eğitimini bitirdikten sonra Türk öğretmenlerinden aldığı ufukla Romanya'da başarılı bir doktor olacağını söyledi.

Romanya’da tüm branşlarda yapılan bakalorya sınavında bu yılki başarı ortalaması yüzde 59. Vladimir Popa’nın okulu olan Bükreş Bilgisayar Lisesi’nin başarı ortalaması ise yüzde 97. CİHAN

Yorumlar