Umreye gelen ünlüler Medine'de hurma bahçesini gezdi

Suudi Arabistan'a umre için gelen ve aralarında ünlü sanatçıların, mankenlerin bulunduğu grup, umrelerini tamamladıktan sonra Medine'de hurma bahçesini gezdi.

Google Haberlere Abone ol
Umreye gelen ünlüler Medine'de hurma bahçesini gezdi

Suudi Arabistan'a umre için gelen ve aralarında ünlü sanatçıların, mankenlerin bulunduğu grup, umrelerini tamamladıktan sonra Medine'de hurma bahçesini gezdi.

Geçtiğimiz pazar günü aralarında Gülben Ergen, Burcu Güneş, Bedia Akartürk, İntizar, Didem Taslan, Suna Dumankaya, Işıl Açıkkar, Nuray Sayarı, Esin Yağmurdereli ve Meliha Erkoç gibi ünlü kişiler umre için Mekke'ye gelmişti.

İlk gün toplu bir şekilde umre yapan ünlüler daha sonraki Mekke'de kalınan iki gün boyunca Sevr Dağı, Arafat, Mina, Müzdelife, Nur Dağı, Cennet'ül Müalla ve Efendimizin doğduğu ev gibi önemli mekanlar ziyaret etti.

25 Aralık Çarşamba günü Medine'ye gelen ünlüler burada ilk olarak Peygamber efendimizi selamlamak üzere Mescid-i Nebeviye'ye gitti. Daha sonra Medine'deki Uhut Savaşı'nın yapıldığı yer, Kıbleteyn Mecidi, Hendek Savaşı'nın yapıldığı yer, Osmanlı'dan kalma tren istasyonu, Kuba Mescidi gibi önemli mekanları ziyaret edildi.

Ünlüler umre ziyaretinin son gününde Medine'de Hurma bahçesine gitti. Vadi Buthan Hurma bahçesinde ünlülere çadırda yöresel yemeklerin yanı sıra hurma ve kahve ikram edildi.
Umre'ye ilk kez gelen Didem Taslan Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada "Aslında her seyahat bir şeylerin başlangıcıdır ama umrenin çok çok ayrı bir özelliği var. İnançlarınızı emin olmaya, inançlarınızı tazelemeye ve dualarınızın duyulduğuna emin olduğunuz bir yere gidiyorsunuz." dedi.

"Buraya isteyen, gönlü olan değil de çağrılan gelebilirmiş bunu öğrendik." diyen Taslan kendisinin buralara gelme planının olmadığını, Nuray Sayarı'nın vesilesiyle geldiğini söyledi. Taslan, en çok dua ederken ve tavaf yaparken duygulandığını sözlerine ekledi.

Umre'ye daha önce de gelen Nuray Sayarı, "Bu sefer dileklerimi yazdım unutmayayım diye; yine hiçbir şey dileyemedim. Sadece; Allah'ım sana sonsuz şükürler olsun, iyi ki buradayım, iyi ki beni davet ettin. Bilerek, bilmeyerek işlediğim günahlarım varsa beni affet, beni bağışla." şeklinde dua ettiğini söyledi.

Bedia Akartürk ise, "Bu ikinci gelişim. Ama buradan ayrılırken daha uçağa binmeden buraların hasretiyle yanıyoruz. Buranın aşkı başka bir şey. Rabbim çok şükür ikincisini nasip etti. İnşallah üçüncüsünü nasip eder." şeklinde konuştu. Akartürk, kaldığı otelin lobisinde 'Bülbül' kasidesini okudu. Arapça bir iki söz söyleyen ünlü sanatçı, orada bulunan Araplar tarafından ilgiyle izlendi.

Sanatçı İntizar'da açıklamasında "Hac'dan sonra, zaten Kabe'yi ilk gördüğümde dedim ki; 'Ya Rabbi hakikatiyle bir daha gelmeyi ve her sene gelmeyi nasip et. Bunu da hakikatiyle yaşamayı nasip et' diye. Yine geldim çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Medine hakkında duygularını dile getiren İntizar, "Medine çok dingin, çok huzurlu bir yer. Peygamberimizi ziyaret ettik. Onun yolundan biran bile ayrılmayalım inşallah. Ayrıca genç arkadaşlarımı gördüm Umre'de. Hac'daki benim çok önem verdiğim bir şey; özellikle gençken gelinmesini öneririm çünkü meşakkatlidir." diye konuştu. "Bu benim şahsi kendi kişisel yolculuğumdur." diyen İntizar sözlerine şöyle devam etti: "Ne kadarını doğru dürüst yerine getiririm bilinmez. Ama gönlüm hep istiyor ki doğru düzgün yerine getireyim. Dosdoğru bir yolda olayım ve hiçbir şey Resullullah'la benim aramda bir perde oluşturmasın, hiçbir şey Kur'an'la aramda bir perde oluşturmasın."

Haber spikeri Işıl Açıkkar ise duygularını şöyle ifade etti: "İyi ki gelmişim, iyi ki Allah nasip etmiş. Bizimki biraz kısa sürdü, altı günde çok tadına varamadık. Hep böyle yarım kaldı, tadı damağımızda kaldı aslında öyle demek daha doğru olur. Allah bir daha gelmeyi nasip etsin."

Hurma bahçesinde ünlüleri misafir eden Zeki Yetim ise Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, bu kadar ünlü ismi bir arada bahçesinde ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Daha öncede birçok ünlü ismin bahçesini ziyaret ettiğine dikkat çeken Yetim, "Bahçemizde ülkemizden gelen ünlü isimleri ağırlayıp Medine'de hurma bahçesinde hurma ağaçları içinde onlara farklı bir ortam sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Umre'ye gelen ünlüler dün gece Türkiye'ye döndü CİHAN

Yorumlar