Uluslararası yazarlar birliğinden Erdoğan'a 'suç duyurusu' tepkisi

Uluslararası yazarlar birliği 'English PEN' Direktörü Jo Glanville, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında suç duyurusunda bulunmasını sert bir dille eleştirdi. Glenville, bu durumu...

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası yazarlar birliğinden Erdoğan'a 'suç duyurusu' tepkisi

Uluslararası yazarlar birliği 'English PEN' Direktörü Jo Glanville, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında suç duyurusunda bulunmasını sert bir dille eleştirdi. Glenville, bu durumu "hukuki araçlarla ifade hürriyetinin engellenmesi" olarak nitelendirdi.

Glanville yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Erdoğan’ın, insanların meşru hakkı olan görüş bildirmelerini susturmak ve sindirmek için şimdilerde sıkça yaptığı hukuki yollara başvurması karşısında English PEN olarak derin endişe duymaktayız.” ifadelerine yer verdi.

İfade hürriyetinin, muhatabı kızdırabilecek sözler söyleme hürriyetini de içerdiğine vurgu yapan Glanville, “Bu durum özellikle siyasetçiler ve kamu çalışanları söz konusu olduğunda daha doğal karşılanmalıdır.” diye devam etti.

English PEN Direktörü, kamu yararına olan konularda ifade hürriyetini geliştirmek ve demokrasiyi korumanın Türkiye için olukça önem arz ettiğinin altını çizdi.

Erdoğan, Bülent Keneş’in kendisine ‘Twitter’dan hakaret ettiği iddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayete konu yapılan mesajın hiçbir yerinde Erdoğan’ın adı geçmemesine rağmen “Başbakan’ın halk nezdinde itibarsız hale getirilmeye” çalışıldığı ileri sürülmüştü. CİHAN

Yorumlar