'Uluslararası toplum Bosna'ya olduğu gibi Gazze'ye de kayıtsız'

Bosna-Hersek İslam Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, İsrail'in Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarına uluslararası toplumun kayıtsız kalmasını eleştirdi.Sivillerin öldürülmesini kınayan ve saldırıların sona ermesini isteyen Kavazoviç...

Google Haberlere Abone ol
'Uluslararası toplum Bosna'ya olduğu gibi Gazze'ye de kayıtsız'

Bosna-Hersek İslam Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, İsrail'in Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarına uluslararası toplumun kayıtsız kalmasını eleştirdi.

Sivillerin öldürülmesini kınayan ve saldırıların sona ermesini isteyen Kavazoviç Efendi, uluslararası toplumun kayıtsızlığını Bosna'daki soykırıma gösterilen tepkisizliğe benzetti.

Yarın yıldönümünde anılacak olan Srebrenitsa soykırımında 8 binden fazla sivilin acımasızca katledildiğini hatırlatan Kavazoviç Efendi, insanlığın geçmişten yaşananlardan ders almadığını ve benzer olayların yaşanmasının engelleneceğine dair verilen sözlerin tutulmadığını dile getirdi.

İslam Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi, "Uluslararası örgütler ve kurumlar ne işe yarıyor? İnsan hayatını ve onurunu koruyamayacaklarsa o zaman Birleşmiş Milletler, insan hakları sözleşmeleri, demokratik standart ve değerleri ne işe yarıyor?" diye sordu.

İsrail Ordusu'nun bazı şiddet olaylarını bahane ederek bir halkı terörize etmesinin medeniyet temellerini ve uluslararası düzeni sarstığını vurgulayan Kavazoviç Efendi, bu saldırıların Ramazan'da düzenlenmesinin de Müslümanlar için ayrıca yaralayıcı olduğunu kaydetti. Kavazoviç Efendi, Filistin ve İsrail vatandaşların güvenli bir şekilde birlikte yaşamasının iyi niyetle iradenin ortaya konulması durumunda mümkün olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar