Uluslararası Dil ve Kültür Festivali reklam filmi yayında

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Dünyanın Renkleri" sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin reklam filmi yayına girdi. Reklam filminin çekimleri bu yıl Yemen, Saraybosna, Japonya, ABD,...

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali reklam filmi yayında

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Dünyanın Renkleri" sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin reklam filmi yayına girdi.

Reklam filminin çekimleri bu yıl Yemen, Saraybosna, Japonya, ABD, Arjantin ve Ruanda'da yapıldı. Filmin oyuncuları ise bu ülkelerdeki okullarda görev yapan öğretmenler. 57 saniyelik reklam filmi, organizasyonu öğretmenlerin gözünden anlatıyor. Yıllardır farklı ülkelerin renklerini Türk dili ve kültürü ile buluşturan festivalin temelinde öğretmenler ve öğrenciler var.

Reklam filminde Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin gerçek kahramanları neşeli bir dille ekrana taşıyor. Sınıf öğretmeni Fatih Ünal, fen bilgisi öğretmeni Selim Sönmez, evrensel değerler öğretmeni Süleyman Evren, Türkçe öğretmeni Ceyda Özkan, matematik öğretmeni Fatih Kabakçı ve rehber öğretmen Songül Yalçın yaşadıklarına dair küçük ipuçları veriyor.

Yemen sokaklarında başlayan görüntüler Ruanda'ya kadar devam ediyor. Filmde öne çıkan slogan ise "Türkçe bahane, gönüller bir oluyor."

Çok sayıda televizyon kanalında yayınlanan reklam filmi, internet siteleri ve sinema salonlarında da ekrana gelecek. 3 hafta boyunca 30 ilde 300 sinema salonunda gösterilecek. CİHAN

Yorumlar