Uluslararası 4. Nevruz Bayramı kutlamaları Kabil'de başladı

Afganistan'ın başkenti Kabil, Uluslararası 4. Nevruz Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası 4. Nevruz Bayramı kutlamaları Kabil'de başladı

Afganistan'ın başkenti Kabil, Uluslararası 4. Nevruz Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yapıyor. Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ev sahipliği yaptığı etkinliklere; İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin de katılıyor. Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında liderler arasında bir dizi ikili görüşmeler yapılacak. Tacikistan-İran-Afganistan Üçlü Zirvesi gerçekleştirilecek. Ardından Pakistan'ın da katılımıyla dörtlü zirve yapılacak. Üst düzeydeki zirveler kapsamında liderler bölgesel güvenlik, ülkeler arasında enerji, ulaşım ve diğer projelerin hayata geçirilmesine ilişkin konuları değerlendirecek.
İmamali Rahman, Afgan lider Karzai ile bir araya geldi. Afganistan'da kalıcı barışın sağlanmasını istediklerini söyleyen Rahman, "Tacikistan, Afgan halkının kendisinin ülkesinde barışı sağlanmasını istiyor. " diye konuştu.
Türk dünyasının ortak bayramı olan Nevruz, Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bayram ilan edilmesinin ardından bölge ülkeleri bu bayramı uluslararası düzeyde kutluyor. Nevruz Bayramı geçen sene Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta kutlanmıştı.
CİHAN

Yorumlar