Ukrayna’nın casus yunusları da Rusya’nın eline geçti

Kırım’ın Sivastopol kentinde bulunan Ukrayna’nın “casus yunus” birliği de Rusya’nın eline geçti.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’nın casus yunusları da Rusya’nın eline geçti

Kırım’ın Sivastopol kentinde bulunan Ukrayna’nın “casus yunus” birliği de Rusya’nın eline geçti. Moskova’nın 1960’lı yıllarda başladığı program Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Ukrayna Ordusu’na devredilmişti. Casus yunusların mayın araması yaptığı, belirlenen hedeflere saldırı düzenleyebildikleri iddia ediliyor.

Ria Novosti’nin haberine göre bölgede bulunan “casus yunus birliği” Rus donanmasının kontrolüne devredildi. Rusya yeni programlarla yunusları geliştirecek, batan gemiler ve askeri malzemelerin bulunmasında da kullanacak.

Yunusların eğitiminde görev alan bir yetkili Ria Novosti’ye yaptığı değerlendirmede, “Mühendislerimiz yeni donanımlar için çalışmalar yapıyor. Mevcut alt yapı çok eski. Tüm bunlar denizaltında yeniden organize edilecek. Ukrayna Ordusu’nun yeni sistemlerle ilgili alt yapısı yoktu..” dedi.

Kaynak Rus ordusunun programı desteklemesini ve deniz aslanlarının da benzer programa alınmasını ümit ettiklerini söyledi.

Ukrayna 2011’de yunus programını sivillere de açarak engelli çocukların tedavisi için çalışmalar yapıyordu.

Dünyada casus yunus birliğine ABD de sahip. San Diego kentinde Deniz Gücü’ne ait birlikle ilgili basına çok az bilgi yansıyor. CİHAN

Yorumlar