Ukrayna’dan sert önlemler, Azov denizi Rus gemilerine kapatılabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun başkanlığında Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplandı. Görüşmede Rusya’ya yönelik sert önlemlerin alınması masaya yatırıldı. Karayolu, tren ve havayolu geçiş noktalarında güvenliğin...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’dan sert önlemler, Azov denizi Rus gemilerine kapatılabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun başkanlığında Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplandı. Görüşmede Rusya’ya yönelik sert önlemlerin alınması masaya yatırıldı. Karayolu, tren ve havayolu geçiş noktalarında güvenliğin güçlendirilmesi kararlaştırıldı ve Rus gemilerinin Azov denizine girişlerinin yasaklanabileceği müzakere edildi.

Interfax’ın haberine göre Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Andriy Parubiy basına yaptığı açıklamada, tren ve havayolu ulaşımında iki ülke geçiş noktalarında güvenliğin artırılması, saatli rejime geçilmesi ve gerekli görülmesi durumunda tamamı ile geçişlerin durdurulabileceğini söyledi.

Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği’ne saldırı ile ilgili de Kiev’den ilginç bir iddia geldi. Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Geraşçenko, “Olayların sonuçlarına bakıldığı zaman gelişmelerin tamamı ile Rusya’nın provokasyonu olduğu görülmektedir. Biz Rus özel servisinin eylemleri organize ettiği düşüncesini bir kenara bırakmıyoruz.” iddiasında bulundu.

Ukrayna’nın doğu bölgesinde çatışmalar sürerken, doğalgaz fiyatları konusunda da anlaşma sağlanamadı. Rusya dünden bu yana ön ödeme yapılmadığı için Ukrayna doğalgazını kesmiş ve 4,5 milyar dolarlık borcunu ödemediği için de krizi uluslar arası mahkemeye taşıdı.

CİHAN

Yorumlar