Ukrayna’dan ilginç uygulama: Rus erkeklerin ülkeye girişi yasaklandı

Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi 16-60 yaş arası Rus erkeklerinin ülkeye girişini yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’dan ilginç uygulama: Rus erkeklerin ülkeye girişi yasaklandı

Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi 16-60 yaş arası Rus erkeklerinin ülkeye girişini yasakladı. Rus havayolu şirketi Aeroflot, Ukrayna yönetiminden kontrollerin artırıldığı ve sınırlamaların getirildiği yönünde not aldıklarını açıkladı.
Yanında kadın ya da çocuk bulunan yolcular, Ukrayna’dan yakınları tarafından hasta ya da ölü bulunan ve davetleri olanlar yasak dışında kalacak.
Kırım ve Sivastopol’da yaşayan 20-35 yaş arası Ukraynalı bayanların ülkeye girişleri ise özel izne tabi tutulacak. Aeroflot yolcularına Ukrayna seyahatleri konusunda uyarıda bulundu ve ileriye dönük biletlerin iadesinin mümkün olduğunu belirtti.
Rusya vatandaşı olan pilot ve kabin görevlileri, havayolu şirketinde çalışan mühendis ve teknik personel de Ukrayna’ya girebilecek.

Moskova ise Ukrayna’nın uygulamasına karşılık vereceklerini ve acil resmi açıklama beklediklerini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi’nin aldığı yasak konusunda Ukrayna’dan acil açıklama bekliyoruz. Bu konuda resmi cevabı almamız durumunda, biz de karşılık olarak benzer bir uygulama başlatacağız.” uyarısı yapıldı.

Aeroflot’un Ukrayna’nın beş ayrı kentine günlük 10 sefer uçuşu bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar