Ukrayna’dan dolayı Obama, Putin’le Fransa’da görüşmeyecek

Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü için Fransa’ya gidecek olan ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna krizinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyecek.ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Ukrayna’dan...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’dan dolayı Obama, Putin’le Fransa’da görüşmeyecek

Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü için Fransa’ya gidecek olan ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna krizinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Ukrayna’dan dolayı Obama’nın Putin ile bir araya gelmeyeceğini söyledi. Harf, “Son dönemde yaşananları göz önüne alırsak, onunla (Putin’le) bir araya geleceğimizi düşünmüyorum.” dedi. Harf, büyük görüş ayrılıkları olmasına rağmen Obama’nın Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü törenine katılacağını belirtti.

Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest ise Obama’nın Putin dahil hiçbir liderle ikili görüşme yapmayacağını açıkladı. Earnest, “Şu anda başkanın herhangi bir dünya lideriyle ikili bir görüşme yapma gibi planı yok.” diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 6 Haziran'da düzenlenecek Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü törenlerine katılacağını duyuran isimler oldu. CİHAN

Yorumlar