Ukrayna’dan dolayı Avustralya, Rusya'ya yaptırım listesini genişletti

Avustralya, Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya bağlanması yönünde destek veren Rus yetkililerle ilgili yaptırım listesine yeni isimler ekledi. Yeni yaptırım listesinde 50 üst düzey isim ve 11 Rus şirketi yer alıyor.Avustralya Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’dan dolayı Avustralya, Rusya'ya yaptırım listesini genişletti

Avustralya, Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya bağlanması yönünde destek veren Rus yetkililerle ilgili yaptırım listesine yeni isimler ekledi. Yeni yaptırım listesinde 50 üst düzey isim ve 11 Rus şirketi yer alıyor.

Avustralya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın birliği ve egemenliğini tehdit eden 50 kişi ve 11 kurum’a karşı yaptırım listesi hazırlandığını resmi sitesinden duyurdu.

Yaptırım listesinde, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matvienko, Duma Başkanı Sergey Narışkin, Başbakan yardımcıları Dmitriy Rogozin ve Dmitriy Kozak, Devlet Başkan Danışmanı Sergey Glazev, Devlet Başkan Yardımcısı Vladislav Surkov, Kırım Başkan Vekili Sergey Aksenov gibi birçok üst düzey isim yer aldı.

Yaptırım listesine giren kurumlar arasında ise Rusya’nın önemli bankaları, petrol ve gaz alanında faaliyet gösteren şirketleri yer alıyor.

Avustralya ilk yaptırımı kararını mart ayında alarak 12 kişilik bir liste hazırlamıştı. CİHAN

Yorumlar