Ukrayna'da Rusya Yanlılarına Askeri Operasyon

Ukrayna güvenlik güçleri, ülkenin doğu ve güney doğu bölgelerinde federasyon talep eden Rusya yanlılarına karşı askeri operasyon başlattı.Bölgenin Slavyansk kentine yapılan operasyonda ilk belirlemelere göre, iki Ukrayna askeri hayatını...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da Rusya Yanlılarına Askeri Operasyon

Ukrayna güvenlik güçleri, ülkenin doğu ve güney doğu bölgelerinde federasyon talep eden Rusya yanlılarına karşı askeri operasyon başlattı.

Bölgenin Slavyansk kentine yapılan operasyonda ilk belirlemelere göre, iki Ukrayna askeri hayatını kaybetti, bir kaç asker de yaralandı. Rusya yanlısı bir kişinin öldüğü bir kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Milislerin iddiasına göre, operasyon sırasında 2 Ukrayna savaş helikopteri düşürüldü. Esir alınan Ukraynalı pilot, milisler tarafından hastaneye kaldırıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı 2 helikopterin düşürüldüğünü ve 2 pilotun ise öldüğünü duyurdu.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, operasyonun gece geç saatlerde başladığını ifade etti.

Rus basınında çıkan haberlere göre, operasyonda yaklaşık 20 savaş helikopteri ve çok sayıda zırhlı araç kullanan Ukrayna güvenlik güçleri, Slavyansk kentini kuşattı. Ukraynalı askerlerin Slavyansk’ın televizyon merkezini ele geçirdiği iddia ediliyor. Çatışmaların halen devam ettiği belirtiliyor.

Öte yandan, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaşanan gelişmelerle ilgili sürekli bilgi aldığını ifade etti.

Dün Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kiev rejiminin güney ve doğu bölgelerinde operasyonu gündeme getirdiği ve aşırı ırkçı Sağ Sektör’ün silahsızlandırılması konusunun ele alınmamasını eleştirilmişti. Ukrayna hükümetinin saldırgan adımlarının yıkıcı sonuçları olacağını dile getiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev’i, ABD ve Avrupa Birliği'nin de 17 Nisan’da Cenevre’de imzaladığı anlaşmaya uymaya çağırdı.

 

Yorumlar