Ukrayna’da oy verme işlemleri başladı

Ukrayna’da erken cumhurbaşkanlığı seçimi için halk sandık başına gidiyor. Ülke genelindeki seçim bölgelerinde yerel saat ile sabah 8.00'de başlayan oy verme işlemi akşam saat 20.00’de sona erecek. Ukrayna’da 35 milyon 500 bin seçmen,...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da oy verme işlemleri başladı

Ukrayna’da erken cumhurbaşkanlığı seçimi için halk sandık başına gidiyor. Ülke genelindeki seçim bölgelerinde yerel saat ile sabah 8.00'de başlayan oy verme işlemi akşam saat 20.00’de sona erecek.

Ukrayna’da 35 milyon 500 bin seçmen, 225 seçim bölgesinde 33 bin 580 sandıkta oy kullanacak.

Bugün Kiev, Odesa, Herson, Çerkası, Sumı ve Çernovtsı şehri sakinleri cumhurbaşkanının yanı sıra belediye başkanı ve şehir meclis üyelerini seçmek için de oy kullanacak.

Seçimleri izlemek için, Ukrayna'ya birçok ülkenin yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi uluslara arası teşkilatlardan 2 binin üzerinde gözlemci geldi.

Oyunu kullandıktan sonra Cihan Haber Ajansı’na seçimi değerlendiren Rem Alekseyeviç, "Pratikte bu seçimin hâlihazırdaki durumu değiştireceğine inanmıyorum. En azından seçimden sonra hesap soracak birisi olacak. Ama bu gidişatın devam edeceğini düşünüyorum. Yasal bir iktidar olacak ama meydandaki barikatlar en azından 2 ay daha kalkmaz. Durum bir müddet daha bu şekilde devam eder.” dedi.

Öte yandan Merkez Seçim Komisyonu, 17 Mayıs’ta yurt dışındaki seçim bölgeleri ve seçim komisyonlarına oy pusulalarını göndermişti. Yurt dışında bulunan 114 seçim bölgesine toplam 442 bin 436 oy pusulası teslim edildi.

Erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 21 aday yarışıyor. Seçimleri "çikolata kralı" olarak bilinen Roshen markasının sahibi Petro Poroşenko'nun kazanması bekleniyor.

Karışıklıklar nedeniyle 23 Şubat gecesi Ukrayna'nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ülkeden kaçmıştı. Bunun üzerine Ukrayna Parlamentosu, erken cumhurbaşkanlığı seçimi kararı almıştı. CİHAN

Yorumlar