Ukrayna’da milisler AGİT gözlemcilerini serbest bıraktı

Ukrayna’nın Lugansk bölgesinde yerel milislerin kaçırdığı ve aralarında Bir Türk’ün de bulunduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin serbest bırakıldığı açıklandı. Kaçırılan gözlemciler arasında...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da milisler AGİT gözlemcilerini serbest bıraktı

Ukrayna’nın Lugansk bölgesinde yerel milislerin kaçırdığı ve aralarında Bir Türk’ün de bulunduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin serbest bırakıldığı açıklandı. Kaçırılan gözlemciler arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) personeli Memet Kılıç da bulunuyordu.

Lugansk Halk Cephesi lideri Aleksey Çimilenko, Interfax’a yaptığı açıklamada AGİT gözlemcilerinin Perşembe günü Lugansk’a getirildiğini, evraklarının incelenmesi ve AGİT gözlemcisi olduklarının tespitinin ardından serbest bırakılmalarına karar verdiklerini ifade etti.

AGİT gözlemcilerine talep ettikleri alanda inceleme imkanı verdiklerini ve engel olmadıklarını kaydeden Çimilenko, “Gerçekten dün AGİT gözlemcileri gözaltına alındı. Onlara refakatsiz ve yeterli belgeleri olmadan seyahat etmemeleri konusunda uyardık.” dedi.

“Lugansk Halk Cumhuriyeti” sözcüsü Volodimir İnohordskih, Perşembe akşam itibari ile sokağa çıkma yasağı olduğu için AGİT gözlemcilerinin Severodonetsk’ten ayrılmalarına izin verilmediğini ifade etti. Interfax’a konuşan sözcü, “Onlar henüz Severodonetsk’te. Onlara yemek ikram ettik. Kasabayı istedikleri zaman terk edebilirler…” dedi.

CİHAN

Yorumlar