Ukrayna'da Madende Patlama: 30 Ölü, 14 Yaralı

Ukrayna'nın Donetsk kenntinde bulunan madende yaşanan patlamada 30 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. 30 kişi ise kurtarılmayı bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da Madende Patlama: 30 Ölü, 14 Yaralı

Ukrayna'nın doğusunda olan Donetsk kentinde olan bir madende patlama meydana geldi. Yaşanan patlamada 30 şahıs yaşamını yitiriken 14 şahıs de yaralandı. Maden içinde olan 70 şahıs de kurtarılmayı bekliyor. İçlerinde yaralıların bulunduğu bilgisi de geliyor.

ZEHİRLİ GAZIN TAHLİYESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR

Reuters'da yer sektör habere oranla madenin güvenlik sorumlusu Vladimir Tsymbalenko, kurtarma ekiplerinin hadise yerinde açığa çıkan zehirli gazın tahliyesi için çalıştığını ve müsait koşullar sağlandıktan sonra mahsur kalanların kurtarma işlemlerine başlanacağını açıkladı.

'EKİPLERİMİZ HENÜZ ULAŞAMADI'

Tsymbalenko, konuyla ilgili yaptığı izahatda, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, '30'dan çok maden işçisi yaşamını yitirdi. Arama kurtarma ekipleri henüz patlamanın meydana geldiği noktaya ulaşamadılar. Ekipler o gazın tahliyesinden sonra o noktaya inecekler' dedi.

2006'DA AYNI MADENDE 13 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Öte yandan resmi olmayan kaynaklara oranla patlama metan gazından ötürü meydana geldi. Madenciler patlamadan sonra yerin altında mahsur kaldı. Aynı madende 2006 yılında meydana gelen patlamada 13 şahıs hayatını kaybetmişti. Bölgede meydana gelen patlamalar sebebiyle her sene 300 madencinin yaşamını yitirdiği anlatım edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar