Ukrayna’da kaçırılan Türk gözlemcinin akrabaları Rusya’dan yardım istedi

Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk’te 26 Mayıs’ta kaçırılan AGİT'in Türk gözlemcisi Mehmet Kılıç’ın serbest bırakılması için akrabaları Rusya’dan yardım istedi.Rus RİA Novosti haber ajansına konuşan Kılıç’ın...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da kaçırılan Türk gözlemcinin akrabaları Rusya’dan yardım istedi

Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk’te 26 Mayıs’ta kaçırılan AGİT'in Türk gözlemcisi Mehmet Kılıç’ın serbest bırakılması için akrabaları Rusya’dan yardım istedi.

Rus RİA Novosti haber ajansına konuşan Kılıç’ın ağabeyi Bünyamin Kılıç, Rusya’nın devreye girerek tüm gözlemcilerin serbest bırakılmasına yardım edeceğini umduklarını kaydetti. Kılıç, “Gözlemcilerin yakınlarını neler yaşadığını hissediyorum. AGİT ve Türkiye’nin yanı sıra Rusya dahil tüm ilgili taraflar gözlemcilerin serbest bırakılması için uğraşıyor. Rusya milislere çağrıda bulunarak gözlemcilerin serbest bırakılmasını istedi. Ama henüz hiç bir sonuç yok.” dedi.

Kardeşinin şu anda nerede olduğu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Kılıç, “Rusya’nın duruma müdahil olarak gözlemcilerin serbest bırakılmasını başaracağına inanıyoruz.” şeklinde Rusya’dan yardım istedi.

26 Mayıs’ta Donetsk’e yakın bölgede rutin devriye yapan 4 AGİT gözlemcisi yerel saatle 18.00’ta kaçırılmıştı. Kaçırılan diğer gözlemciler ise İsviçre, Estonya ve Danimarka vatandaşı.

Gözlemcilerin serbest bırakıldığı bilgisi paylaşılırken, sonrasında irtibat yeniden kurulamadı.

Evli ve 8 aylık bir çocuğu olan Kılıç’ın diğer gözlemcilerle birlikte tek kare fotoğrafı yerel basında yer almıştı.

Ukrayna’da operasyonların devam etmesi nedeni ile yerel milis güçlerin gözlemcileri ellerinde tutmaya devam ettiği iddia ediliyor.

CİHAN

Yorumlar