Ukrayna’da kaçırılan Türk gözlemci serbest

Ukrayna’da kaçırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Taşkilatı gözlemcisi Mehmet Kılıç ve beraberindeki 3 gözlemci serbest bırakıldı. Gözlemcilerin Donetsk bölgesinde bir otelde oldukları, yarın ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da kaçırılan Türk gözlemci serbest

Ukrayna’da kaçırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Taşkilatı gözlemcisi Mehmet Kılıç ve beraberindeki 3 gözlemci serbest bırakıldı. Gözlemcilerin Donetsk bölgesinde bir otelde oldukları, yarın ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri belirtildi.

Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden “Donetsk Bölgesi Cumhuriyeti” sözcüsü Interfax’a verdiği bilgide, serbest kalan gözlemcilerin Donetsk’de olduğunu söyledi.

Sözcü, “AGİT gözlemcisi 4 kişi şu an otelde. Burada ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı’ Oleksandr Boroday tarafından karşılandı. Odalarında dinleniyorlar. Yarın bir basın toplantısı yapılacak.” bilgisini verdi.

İki ayrı AGİT gözlemci grubu Ukrayna’nın doğu bölgesinde Mayıs ayında kaçırılmıştı.

Lugansk’da 26 Mayıs’tan itibaren kendilerinden haber alınamayan gözlemcilerin 26 Haziran’da serbest kaldıkları ve Donetsk bölgesine geldikleri belirtiliyor. Grup içinde bir İsviçre, bir Estonya ve bir de Danimarka vatandaşı yer alıyordu.

AGİT yetkililerinin gözlemcilerle temas kurduğu bilgisini veren yetkili, diğer kaçırılan grupla ilgili henüz bilgi olmadığını aktardı.

CİHAN

Yorumlar