Ukrayna'da eski İçişleri Bakanı Lutsenko ağır yaralandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gece çıkan olaylarda eski Ukrayna İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da eski İçişleri Bakanı Lutsenko ağır yaralandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gece çıkan olaylarda eski Ukrayna İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko yaralandı. 2011’de Bağımsızlık Bayramı kutlamaları esnasında Kiev yakınlarındaki Borispol Şehri’nin Lenin Heykeli’nin patlatmayı planlayanlar hakkında açılan ve kamuoyunda "Vasilkovsk Teröristleri" olarak bilinen davasının kararının açıklandığı gün olaylar çıktı.

Svyatoşino Bölge Mahkemesi’nde görülen davada hâkim Yuriy Burbel'in, 2 yıldır tutuklu yargılanan davalılar hakkında 6 yıl hapis cezası vermesine üzerine mahkeme önünde olaylar çıktı.

Kartal (Berkut) Birlikleri ile eylemciler arasında çıkan arbedede, Yuriy Lutsenko başından aldığı darbe ile kanlar inde kaldı. Çıkan arbedede Lutsenko’nun eşi İrina’nın da dövüldüğü belirtildi.
Görgü tanıkları Lutsenko’nun aldığı darbe ile gözlüğünün camının kırıldığı cam parçalarının da gözüne girdiğini iddia etti.

Emniyetten yapılan açıklamada mahkeme kapısında eylem yapan yaklaşık 200 kişinin memurlara saldırdığını bildirdi. Soruşturma dosyası açan savcılık olayı araştırıyor. Polis ise eylemciler hakkında, holiganlık, mahkemeyi engelleme ve polise karşı koyma suçlarından dava açtı.

Ukrayna’da Avrupa Birliği (AB) yanlılarının 21 Kasım 2013’den bu tarafa gösterileri aralıksız devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar