Ukrayna’da düşürülen uçakta 27 Avustralya vatandaşı hayatını kaybetti

Malezya Havayolları’nın Amsterdam - Kuala Lumpur seferini gerçekleştiren Boeing 777 tipi yolcu uçağı Ukrayna hava sahasındayken düştü. Uçağın taşıdığı 15 mürettebat ve 280 yolcunun tamamı hayatını kaybetti. Facianın Kiev yönetimi...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da düşürülen uçakta 27 Avustralya vatandaşı hayatını kaybetti

Malezya Havayolları’nın Amsterdam - Kuala Lumpur seferini gerçekleştiren Boeing 777 tipi yolcu uçağı Ukrayna hava sahasındayken düştü. Uçağın taşıdığı 15 mürettebat ve 280 yolcunun tamamı hayatını kaybetti. Facianın Kiev yönetimi ve Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılar arasında aylardır çatışmaların yaşandığı bir bölgede gerçekleşmesi uçağın teknik aksaklıklar nedeniyle mi yoksa füzeyle vurularak mı düşürüldüğü tartışmalarını beraberinde getirdi.

Düşürülen uçakta 27 Avustralya vatandaşı hayatını kaybetti. Meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşların anısına, Avustralya Federal Parlamentosu’nda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra parlamentoda konuşan Avustralya Başbakan Tony Abbott, ilkin belerilmelere göre, Rus destekli isyancıların uçağı düşürdüğü yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Meydana gelen olayda hayatını kaybeden 27 Avustralya vatandaşının hayıtını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Başbakan Abbott, olayı ‘büyük bir felaket’ olarak nitelendirerek, “Bugün ülkemiz için korkunç bir gündür.” dedi.

Olaya karışan faillerin bir an önce adalete teslim edilmesi gerektiğini hatırlatan Avustralya Başbakanı, hayatını kaybedenlerin naaşlarının en hızlı şekilde Avustralya getirileceğini belirterek, “Dualarımız hayatını kaybedenleredir. Onları geri getiremeyiz, ancak, hayatını kaybedenlere her türlü desteği yapacağız.” dedi.

Bu arda olayla ilgili gelişmeler ve atılacak adımlarla ilgili konuları görüşmek üzere, Başbakan Tony Abott başkanlığında oluşturulan güvenlik komisyonu acil toplandı. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Joe Hockey, Dışişleri Bakanı Julia Bishop, Savunma Bakanı David Johnston, Göç Bakanı Scot Morrison ve Adalat Bakanı George Brandis’ın katıldı. Toplantıda, Ukrayna’da düşürülen uçakta hayatını kaybeden 27 Avustralya vatandaşının durumunu ele alındı.

CİHAN

Yorumlar