Ukrayna'da düşürülen uçak için BM Genel Sekreteri de araştırma istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ukrayna’da düşürüldüğü ileri sürülen Malezya yolcu uçağı için şefaf ve uluslararası bağımsız soruşturma istedi. BM Genel Sekreteri adına yapılan açıklamada, uçakta 300 kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da düşürülen uçak için BM Genel Sekreteri de araştırma istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ukrayna’da düşürüldüğü ileri sürülen Malezya yolcu uçağı için şefaf ve uluslararası bağımsız soruşturma istedi.

BM Genel Sekreteri adına yapılan açıklamada, uçakta 300 kişinin hayatını kaybettiği bunların içinde 80’inin çocuk olduğu hatırlatılan açıklamada, ‘‘Bu korkunç olay en azından Ukrayna’da devam eden savaşın sona erdirilmesi için tarafları bir çabaya sürükler.’’ denildi.

BM’nin uluslararası ve şeffaf bir soruşturmaya gerekli katkıyı yapacağı sözünü veren Ban, ‘‘Bu trajedinin hesabı sorulmalıdır. Sorumluların adalete teslim edilmesi herkesin sorumluluğudur.’’ dedi.

Olayı araştırmakla görevlendirilecek olan müfettişlerin soruşturma döneminde hiçbir zorlukla karşılaşmamaları gerektiğinin de altını çizen Ban, ‘‘Tüm taraflar derhal ve engelsiz bir şekilde müfettişlerin kaza yerine engelsiz erişimini sağlamalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ile temas halinde oldukları da belirtilen BM açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Malezya hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

CİHAN

Yorumlar