Ukrayna'da 'çikolata kralı' Poroşenko oyunu kullandı

Ukrayna'da düzenlenen erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı Petro Poroşenko, oyunu başkent Kiev'deki Subay Evi'nde kullandı. 'Çikolata Kralı' lakaplı cumhurbaşkanı adayı Poroşenko, sandık başına eşi ve çocuğu ile birlikte...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da 'çikolata kralı' Poroşenko oyunu kullandı

Ukrayna'da düzenlenen erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı Petro Poroşenko, oyunu başkent Kiev'deki Subay Evi'nde kullandı. 'Çikolata Kralı' lakaplı cumhurbaşkanı adayı Poroşenko, sandık başına eşi ve çocuğu ile birlikte geldi.

Bir çok ajans ve televizyon kanalının canlı verdiği Poroşenko'nun oy kullanmasını basın ordusu takip etti. Oyunu kullanan Poroşenko basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Seçildiği takdirde ilk ziyaretini Moskova'ya mı yoksa Avrupa Birliği'ne mi yapacağının sorulması üzerine Poroşenko, ilk olarak halihazırda Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki Donetsk'e yapacağını söyledi.

Rusya ile olan ilişkilere ilişkin sandık başında yaptığı açıklamada Poroşenko, "Rusya bizim komşu ülkemiz.

İstikrar için tartışmasız bir şekilde Rusya ile diyaloga geçilmeli." dedi.

Yolsuzlukla mücadele vaadinde bulunan Poroşenko, Kırım Bakanlığı kuracağını ve Kırım sorununu da çözeceğini ifade etti. Poroşenko, seçimin ilk turda sonuçlanmasını ümit ettiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar